Gouden Palm-winnaar The Square vrijdag op NPO 2 en te streamen via Netflix

Gouden Palm-winnaar The Square vrijdag op NPO 2 en te streamen via Netflix
Satirisch meesterwerk van Ruben Östlund

Kijktip :

De Vlaamse zender Canvas heeft inmiddels een naam hoog te houden als het aankomt op het uitzenden van veelgeprezen films. Dat lukt ze ook deze vrijdag weer, want vanavond is Gouden Palm-winnaar The Square te zien. Een satirisch meesterwerk, dat ook te streamen is via Netflix, Pathé Thuis en meer.

Het verhaal
In een hoog aangeschreven museum houdt een kunstenaar een bijzondere tentoonstelling: hij schept een symbolische ruimte waar alleen maar goede dingen gebeuren. De tentoonstelling moet gepromoot worden, en daarvoor schakelt het museum een meedogenloos pr-bureau in. Het pr-bureau gaat echter wel érg ver met de publiciteitscampagne, waardoor het geheel behoorlijk uit de hand loopt en er enorme publieke opschudding ontstaat.

Succes bij de critici
The Square sloeg in 2017 in als een bom. Vooral de critici raakten niet uitgepraat over deze bijzondere film, geregisseerd door de Zweed Ruben Östlund. The Square kreeg tal van internationale prijzen, waaronder de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes. Ook werd de film genomineerd voor een Oscar en een Golden Globe. Bovendien is het acteerwerk van het hoogste niveau, met herkenbare gezichten als Elisabeth Moss (The Handmaid's Tale) en Dominic West (The Wire).

De film The Square (2017) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op vrijdag 13 september om 21.20 uur te zien op Canvas.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Gouden Palm-winnaar The Square vrijdag op NPO 2 en te streamen via Netflix of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen