Documentaire Arnhem For Ever over de Slag bij Arnhem zondag op tv

Documentaire Arnhem For Ever over de Slag bij Arnhem zondag op tv
Hoe was het leven na de belangrijke slag?

Kijktip :

Nederland staat de komende negen maanden stil bij de langzame, maar gestage bevrijding van ons land. Eén van de belangrijkste slagen die hier werd geleverd, was de Slag bij Arnhem - vereeuwigd in de film A Bridge Too Far. Zondag is een docu over de slag te zien.

Tegenslag
De geallieerden rukten in september 1944 op door het zuiden van Nederland. De bevrijding leek steeds dichter bij te komen voor veel Nederlanders. Bovendien stond er een grootscheepse actie gepland, die het einde van de Duitsers moest betekenen: 12.000 geallieerde soldaten zouden via Arnhem via 'de achterdeur' Duitsland binnen gaan en Europa bevrijden van de bezetter. Het werd echter een bittere tegenslag.

Levens veranderd
Ook nu, 75 jaar na de grote Slag bij Arnhem, komen veteranen en hun families, maar ook Arnhemmers bij elkaar om deze 'verloren slag' te herdenken. De slag begon op 17 september 1944 en zou maar liefst negen dagen duren, tot de 26ste. Deze periode zou echter de levens van een heleboel betrokkenen voorgoed veranderen, zoals blijkt uit de documentaire Arnhem For Ever - een pelgrimstocht.

De documentaire Arnhem For Ever - een pelgrimstocht is op zondag 15 september om 19.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Arnhem For Ever - een pelgrimstocht terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Arnhem For Ever over de Slag bij Arnhem zondag op tv of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV