Zondag in Tegenlicht: starters trekken naar het platteland

Zondag in Tegenlicht: starters trekken naar het platteland
Op zoek naar comfort en ruimte

Kijktip :

In de aflevering van Tegenlicht van zondag (15 september) wordt onderzocht waarom veel starters op de woningmarkt, startups uit het bedrijfsleven en jonge gezinnen van de stad naar het platteland trekken. Na een blik over de stadsmuren blijken er veel kansen te liggen.

Plattelandspioniers
Wat heeft het platteland ze te bieden? Dan kom je uit bij zaken als een groene omgeving, een ruim huis met een tuin en een plek voor experimenten en innovatie. Hier kan bijvoorbeeld vorm gegeven worden aan nieuwe manieren van voedsel verbouwen en duurzaam leven. Wat kunnen deze vernieuwers - of plattelandspioniers - ons leren?

Bijzondere initiatieven
In meerdere plattelandsdorpen zijn bijzondere initiatieven opgezet. Zo is er de stichting Herenboeren in het Brabantse Boxtel, een corporatie van huishoudens die samen een stuk land hebben gekocht en een boer inhuren voor het verbouwen van hun eigen biologische voedsel. En het Friese dorpje Wijnjewoude heeft een energiecoöperatie opgericht, waarin groene stroom wordt opgewekt.

Tegenlicht is elke zondag rond 21.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Tegenlicht terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Zondag in Tegenlicht: starters trekken naar het platteland of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV