Fantastische oorlogsfilm Saving Private Ryan vanavond te zien op RTL 7

Fantastische oorlogsfilm Saving Private Ryan vanavond te zien op RTL 7
Meesterwerk van regisseur Steven Spielberg

Kijktip :

De bevrijding van Nederland werd 75 jaar geleden ingezet. Een goede reden om Saving Private Ryan nog eens te kijken. De film is zondagavond te zien op RTL 7 en schetst een beeld van de hel die eerste geallieerde troepen moesten doorstaan na hun aankomst in Normandië.

Het verhaal
Het is 6 juni 1944, en de geallieerde troepen komen aan op het strand van Normandië. Na vele angstaanjagende momenten op Omaha Beach krijgt kapitein Miller (gespeeld door Tom Hanks) samen met zijn regiment de opdracht om een zekere soldaat Ryan achter de Duitse linies op te sporen en veilig naar huis te brengen. Zijn drie broers zijn al gesneuveld en daarom wil het leger de jongen koste wat het kost terug brengen naar zijn ouders. Het zal echter een levensgevaarlijke missie worden.

Indrukwekkend
Saving Private Ryan is één van de indrukwekkendste en beste films over de Tweede Wereldoorlog, mede dankzij een huiveringwekkend en ijzersterk eerste halfuur. De scène waarin Omaha Beach bestormd wordt door de geallieerden behoort tot de beste filmscènes die ooit gemaakt zijn. Eigenlijk is alles aan de film perfect: geweldig acteerwerk van onder anderen Tom Hanks, Matt Damon en Giovanni Ribisi, uitstekende regie van Steven Spielberg en prachtige muziek van John Williams.

De film Saving Private Ryan (1998) wordt beoordeeld met een 8,6 op IMDb en is op zondag 15 september om 20.00 uur te zien op RTL 7.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Fantastische oorlogsfilm Saving Private Ryan vanavond te zien op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:
Tags: leger, tweede wereldoorlog, muziek, nederland, 1944, soldaat, film, bevrijding, strand, broers, wereldoorlog, aankomst, tom hanks, zondag, kapitein, omaha beach, gesneuveld, troepen, miller, geallieerden, opdracht, rtl, missie, 75 jaar, john williams, matt damon, steven spielberg, nes, ouders, saving private ryan, rtl 7, imdb, beste films, zondagavond, kijken, veilig


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV