Briljante oorlogsfilm Saving Private Ryan maandag te zien op RTL 7

Briljante oorlogsfilm Saving Private Ryan maandag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Netflix

Kijktip :

De bevrijding van Nederland was 75 jaar geleden een feit. Een goede reden om Saving Private Ryan nog eens te kijken. De film is op maandag 4 mei te zien op RTL 7 en schetst een beeld van de hel die de eerste geallieerde troepen moesten doorstaan na hun aankomst in Normandië. De film is ook te streamen via Netflix, Videoland en meer.

Het verhaal
Het is 6 juni 1944, en de geallieerde troepen komen aan op het strand van Normandië. Na vele angstaanjagende momenten op Omaha Beach krijgt kapitein Miller (gespeeld door Tom Hanks) samen met zijn regiment de opdracht om een zekere soldaat Ryan achter de Duitse linies op te sporen en veilig naar huis te brengen. Zijn drie broers zijn al gesneuveld en daarom wil het leger de jongen koste wat het kost terug brengen naar zijn ouders. Het zal echter een levensgevaarlijke missie worden.

Indrukwekkend
Saving Private Ryan is één van de indrukwekkendste en beste films over de Tweede Wereldoorlog, mede dankzij een huiveringwekkend en ijzersterk eerste halfuur. De scène waarin Omaha Beach bestormd wordt door de geallieerden behoort tot de beste filmscènes die ooit gemaakt zijn. Eigenlijk is alles aan de film perfect: geweldig acteerwerk van onder anderen Tom Hanks, Matt Damon en Giovanni Ribisi, uitstekende regie van Steven Spielberg en prachtige muziek van John Williams.

De film Saving Private Ryan (1998) wordt beoordeeld met een 8,6 op IMDb en is op maandag 4 mei om 20.30 uur te zien op RTL 7.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Briljante oorlogsfilm Saving Private Ryan maandag te zien op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen