Gewone Turken over Erdogan in docu Strijd om Istanbul

Gewone Turken over Erdogan in docu Strijd om Istanbul
Drie verkiezingen in een jaar

Kijktip :

In de documentaire Strijd om Istanbul volgt journalist Fidan Ekiz een jaar lang voor- en tegenstanders van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. In die periode maakt ze drie verkiezingen mee in Istanbul.

Spanning
In eigen land wordt Erdogan, net als zijn conservatieve partij, steeds minder populair. Turkije heeft te maken met een economische crisis, maar ook op politiek gebied loopt de spanning op. Levens van gewone Turken veranderen door de steeds grimmigere strijd.

Dankbaar
In de documentaire spreekt Ekiz met voor- en tegenstanders van Erdogan. De Roma zijn hem eeuwig dankbaar, omdat hij de Roma hun eigenwaarde heeft teruggegeven. Een student zet zijn toekomst op het spel door campagne te voeren voor een andere partij dan die van de Turkse leider.

Strijd om Istanbul is maandag 16 september om 20.55 uur te zien op NPO 2. Daarna kun je de documentaire Strijd om Istanbul terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Gewone Turken over Erdogan in docu Strijd om Istanbul of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV