Vanavond op tv: Beste Zangers met Floor Jansen & 75 jaar bevrijding Limburg

Vanavond op tv: Beste Zangers met Floor Jansen & 75 jaar bevrijding Limburg
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 14 september

Kijktip :

Zangeres Floor Jansen staat vanavond centraal in de aflevering van Beste Zangers op NPO1. Op NPO2 zijn hoogtepunten van de feestelijkheden ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding in Limburg te zien en op diezelfde zender start het derde seizoen van de misdaadserie Unforgotten. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 14 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Reportage: Lachen met God in Pakistan

Canvas
Canvas
20:10 uur

Wie lacht met God kan dat in Pakistan met z’n leven bekopen. Wie niet gelyncht wordt door de woedende massa, riskeert veroordeeld te worden tot de dodencel. Marcel Theroux reist in deze reportage naar Pakistan om meer te weten te komen over de strenge blasfemiewetten.

Godslastering
Nabeel is zeventien. Hij zit al twee jaar in de cel omdat hij verdacht wordt van godslastering. Op zijn Facebookpagina zou een foto verschenen zijn waarop gespot werd met de Profeet Mohammed. Nabeel zegt niet te weten waar de foto vandaan kwam. "Alle buren kwamen samen op straat. Mijn oom zei dat ze ons levend zouden verbranden", zegt broer Waqil.

Rellen
Ghulam Mustafa Chaudary is advocaat en wil zoveel mogelijk godslasteraars berecht zien. Hij werd bekend door de vervolging van een christelijke vrouw die beticht werd van godslastering. Toen zijn na negen jaar dodencel door het hooggerechtshof vrijgelaten werd, braken er rellen los. "De dood is de enige gepaste straf", vindt hij.


Beste Zangers: Floor Jansen

NPO 1
NPO 1
20:35 uur

Deze week is Floor Jansen, de leadzangers van de Finse symfonische metalband Nightwish, de hoofdgast in Beste Zangers.

Uitdaging
Voor haar collega's een hele uitdaging om haar repertoire te coveren. Emma Heesters roert Floor met haar versie van 'Strong' (After Forever)' en Samantha zingt het nummer 'Our Decades in the Sun' in het Nederlands ('Jij zit voor altijd in mij').

Deelnemers
In Beste Zangers steken zeven Nederlandse zangers elkaars hits in een nieuw jasje steken. De BN'ers dit jaar zijn Tim Akkerman, Floor Jansen, Ruben Annink, Emma Heesters, Henk Poort, Rolf Sanchez en Samantha Steenwijk. Het programma is opgenomen op Ibiza.


Nieuw: Brides, Grooms And Emergency Rooms

TLC
TLC
21:00 uur

Je trouwerij hoort de mooiste dag van je leven te zijn. In het nieuwe programma Brides, Grooms and Emergency Rooms zien we dat dit niet voor iedereen zo is. Elke zaterdag is om 21:00 uur een nieuwe aflevering te zien op TLC.

Gekidnapt
Wat als je op je bruiloft accuut blind wordt? Al je bruiloftgasten op mysterieuze wijze ziek worden tijdens de ceremonie? Of als het bijna getrouwde stel gekidnapt wordt voor losgeld? En je piratenthemabruiloft letterlijk in rook op gaat?

Noodgevallen
Brides, Grooms & Emergency Rooms vertelt de verhalen van droombruiloften die compleet in het water vallen door medische mysteries en schokkende noodgevallen.


Verslag: 75 jaar bevrijding - Limburg

NPO 2
NPO 2
21:10 uur

Hoogtepunten van de feestelijkheden ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding van Limburg. Het Limburgse Mesch was op 12 september 1944 de eerste Nederlandse plaats die werd bevrijd van het Duitse juk.

Bevrijdingsfeesten
Twee dagen later volgde Maastricht. Maar na een paar weken stokte de opmars en werd een groot deel van de provincie frontgebied. Het duurde nog tot maart 1945 voordat steden als Roermond en Venlo bevrijd werden. Winfried Baijens doet verslag van de bevrijdingsfeesten in Maastricht en Mesch.

Pierre Rieu
Te gast zijn Pierre Rieu en Theo Bovens. Pierre Rieu is zoon van André Rieu en vertelt over zijn oma van moeders kant die in de oorlog in Maastricht in het verzet zat. Theo Bovens is niet alleen de commissaris van de koning in Limburg, maar van huis uit ook historicus en komt zelf uit Maastricht komt.

Bombardementen
In reportages zijn gesprekken te zien met de eerste bevrijders van Nederland: veteranen van de Amerikaanse Old Hickory Divisie. Ook wordt gesproken met ooggetuigen van de bombardementen op het dorp Montfort. Die vonden plaats ná die eerste feestelijke dagen van de bevrijding in het uiterste zuiden van Limburg, tijdens een frontoorlog die nog maanden zou duren.Unforgotten: start seizoen 3

NPO 2
NPO 2
22:40 uur

Vanavond start het derde seizoen van de Britse misdaadserie Unforgotten. De zes afleveringen zijn de komende zaterdagen rond 22:40 uur te zien op NPO 2.

Menselijke resten
In deze aflevering worden menselijke resten gevonden in de middenberm van de M1. Cassie en Sunny moeten op zoek naar de identiteit van het slachtoffer.

Titanium plaatje
Het enige aanknopingspunt is een titanium plaatje gebruikt voor fixatie bij een polsbreuk.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Beste Zangers met Floor Jansen & 75 jaar bevrijding Limburg of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV