Vanavond op tv: Docu Arnhem For Ever - Een Pelgrimstocht, slot Grenslanders en meer

Vanavond op tv: Docu Arnhem For Ever - Een Pelgrimstocht, slot Grenslanders en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 15 september

Kijktip :

Wie Grenslanders heeft gevolgd moet vanavond zeker voor de buis zitten, want dan wordt het slot van de thrillerserie uitgezonden. Maar er zijn ook genoeg andere tv-programma’s te zien, zoals de documentaire Arnhem For Ever - Een Pelgrimstocht, over leven na de slag bij Arnhem. Of bijvoorbeeld Yvon Jaspers die in Onze Boerderij niet alleen onderzoek doet naar de tomaat in Nederland, maar ook bijkletst met melkveehouder Riks uit Canada, die eerder te zien was in Boer Zoekt Vrouw. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 15 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Arnhem For Ever - een pelgrimstocht

NPO 2
NPO 2
19:20 uur

Deze documentaire staat in het teken van het leven na de Slag bij Arnhem. In september 1944 leek het alsof de Bevrijding elk moment kon plaatsvinden. Het plan was dat 12.000 geallieerden via de brug bij Arnhem naar Duitsland zouden gaan om Europa te bevrijden. Maar het liep niet zoals gepland, het werd geen bevrijding maar een laatste gewonnen slag voor Duitsland. En nu, 70 jaar later komen elk jaar nog steeds veel mensen bij elkaar voor een herdenking, aangezien deze ‘verloren’ slag zo veel levens heeft veranderd.


Slot: Grenslanders

NPO 3
NPO 3
20:15 uur

Vanavond komt de Nederlands-Belgische thrillerserie Grenslanders ten einde. Eindelijk wordt duidelijk wat er precies is gebeurd tijdens de schietpartij op het spookscheepje langs de Westerschelde. Ook wordt meer duidelijk over het conflict tussen de Lorrendraaiers. Maar terwijl de raadsels steeds meer worden opgelost, komt Bert ondertussen weer in een levensgevaarlijke situatie terecht.


Onze Boerderij: Nederlandse tomaat

NPO 1
NPO 1
20:25 uur

In Onze Boerderij gaat Yvon Jaspers deze keer op onderzoek uit voor de tomaat. Ze wil weten waarom Nederlanders met name tomaten uit het buitenland eten, terwijl tomatenkweker Leo beweert dat de Nederlandse tomaat de beste ter wereld is. Ook gaat Jaspers langs bij een oude bekende, boer Riks uit Boer Zoekt Vrouw. Riks emigreerde naar Canada vanwege de strenge wetgeving maar vertelt nu dat al deze regels toch nog niet zo slecht zijn.


Tegenlicht: Plattelandspioniers

NPO 2
NPO 2
21:10 uur

Tegenlicht gaat deze keer over Nederlandse plattelandspioniers. Veel starters en jonge gezinnen gaan momenteel van de stad naar het platteland, waar veel ruimte ligt voor innovatie. Zij ontdekken nieuwe manieren van onder meer duurzaam leven en voedsel verbouwen. Zo zijn ze in het Friese dorpje Wijnjewoude onder meer bezig met het vergisten van koeienmest om zo zelf biogas te produceren.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Docu Arnhem For Ever - Een Pelgrimstocht, slot Grenslanders en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV