Prinsjesdag is dinsdag live te volgen op NPO 1

Prinsjesdag is dinsdag live te volgen op NPO 1
Feestdag voor de monarchie en de Tweede Kamer

Kijktip :

Het parlementaire jaar is weer van start gegaan en voor de Minister van Financiën betekende dat: een paar weken flink sleutelen aan de Miljoenennota. Die wordt op dinsdag 17 september gepresenteerd tijdens Prinsjesdag, 's middags live te volgen op NPO 1.

Kijk LIVE naar Prinsjesdag 2019 op Gids.tv.

Ridderzaal
Er is een uitgebreid verslag te zien van de rit die koning Willem-Alexander en koningin Máxima van Paleis Noordeinde naar de Ridderzaal maken, waar de koning de troonrede voorleest, gevolgd door de inmiddels bekende balkonscène. Dit 'koninklijke' gedeelte zal worden gepresenteerd door Astrid Kersseboom, die we inmiddels 'royalty-presentatrice' van de NPO mogen noemen.

Miljoenennota
Een groot deel van de dag zal echter ook gewijd zijn aan de politiek, met het aanbieden van de Miljoenennota, die minister Wopke Hoekstra zal overdragen aan de Tweede Kamer. Ook zijn er gesprekken met ministers, fractievoorzitters en 'gewone' Nederlanders over de troonrede. Het politieke deel wordt gepresenteerd door Rob Trip, met duiding van Arjan Noorlander.

Het verslag van Prinsjesdag 2019 is op dinsdag 17 september vanaf 12.25 uur live te zien op NPO 1.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Prinsjesdag is dinsdag live te volgen op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV