Vanavond op tv: quiz De Studententest, Britt Dekker in Waar is de Mol? en meer

Vanavond op tv: quiz De Studententest, Britt Dekker in Waar is de Mol? en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 16 september

Kijktip :

De nieuwe week gaat van start met enkele interessante documentaires, maar ook met de quiz De Studententest en een openhartige Britt Dekker in Waar is de Mol? Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 16 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Door andere ogen: Angela Merkel

NPO 2
NPO 2
20:25 uur

Angela Merkel is inmiddels bijna veertien jaar bondskanselier van Duitsland, maar haar laatste ronde is inmiddels aangebroken. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Door andere ogen wordt een portret van Merkel geschetst door anderen. Zij beschrijven de tragiek van Merkel, die de laatste jaren lijdzaam moest toezien hoe de extreem-rechtse AfD (Alternative für Deutschland) in haar gebied terrein won.


Quiz: De Studententest

NPO 3
NPO 3
20:25 uur

Op NPO 3 is vanavond De Studententest te zien, waarin Jojanneke van den Berge en Splinter Chabot het publiek in de studio en de mensen thuis vijfentwintig vragen voorleggen over het studentenleven. Wat weet je bijvoorbeeld van het corps en de prijs van een kamer? En wat is de meest voorkomende SOA onder studenten? Het leven van studenten is de laatste tijd bovendien behoorlijk verandert door de studiedruk en de stijgende studieschulden.


Docu: Strijd om Istanbul

NPO 2
NPO 2
20:55 uur

Journalist en presentatrice Fidan Ekiz heeft Turkse roots en ziet hoe de miljoenenstad Istanbul in één jaar tijd maar liefst drie verkiezingen voor de kiezen krijgt. Mede door de heersende economische crisis verliest de conservatieve partij van president Recep Tayyip Erdogan steeds meer macht. In de documentaire Strijd om Istanbul is te zien hoe Ekiz een jaar lang de inwoners van de traditionele wijk Uskudar en de moderne wijk Kadikoy volgt.


Britt Dekker in Waar is de Mol?

SBS 6
SBS 6
21:30 uur

De derde gast van het (voorlopig) laatste seizoen van Waar is de Mol? is realityster Britt Dekker. Zij reist met Johnny de Mol en haar jeugdvriendin Lia naar Oekraïne, waar ze openhartig vertelt over haar carrière en leven. Zo had ze grote moeite met alle negatieve reacties na haar doorbraak, kreeg Dekker last van een eetstoornis en overleed haar vader Willem. Het drietal bezoekt een bijzondere plek: Tsjernobyl, waar zich 33 jaar geleden een grote kernramp voltrok.


Docu: Stacey Dooley: The Young and Homeless

NPO 3
NPO 3
22:20 uur

De jongeren in Groot-Brittannië hebben het tegenwoordig niet makkelijk. De Brexit komt eraan, waardoor hun toekomst een stuk onzekerder is geworden, maar er heerst ook een groot daklozenprobleem. In 2017 zochten 150.000 jongeren in Groot-Brittannië contact met hulpverleners omdat ze dakloos dreigden te worden. Stacey Dooley volgt een aantal dakloze tieners, die allemaal een heftig verhaal hebben.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: quiz De Studententest, Britt Dekker in Waar is de Mol? en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen