Hartverscheurende film You're Not You vanavond te zien op RTL 8

Hartverscheurende film You're Not You vanavond te zien op RTL 8
ALS-patiënte gaat op zoek naar geschikte verzorger

Kijktip :

Hilary Swank is de ongekroonde koningin van de sentimentele film, met zeer wisselende resultaten tot gevolg. De ene keer levert ze een draak van een film af, de andere keer levert het een klein pareltje als You're Not You op. Die is dinsdag te zien op RTL 8.

Het verhaal
Kate Parker (gespeeld door Swank) leidt een heerlijk leven: ze leeft in luxe, heeft een fantastische man (Josh Duhamel) en is klassiek pianist. Op een dag verandert alles, want ze krijgt de diagnose ALS. Door deze ongeneeslijke en vernietigende spierziekte moet ze samen met haar man op zoek naar een geschikte verzorger. Ze komen uit bij de chaotische studente Bec (Emmy Rossum), die weliswaar geen ervaring heeft maar wel op zoek is naar iets dat haar stuurloze leven richting geeft.

Oscarwinnares
De carrière van Hilary Swank is op z'n minst opmerkelijk te noemen. Ze won in een tijdsbestek van vijf jaar twee Oscars, voor Boys Don't Cry (1999) en Million Dollar Baby (2004). In de tussentijd was ze ook nog te zien in de ijzersterke Christopher Nolan-film Insomnia (2002). Na haar tweede Oscarwinst richtte ze zich echter op (overdreven) sentimentele films als P.S. I Love You (2007) en New Year's Eve (2011). De critici waren daar niet bepaald over te spreken, maar You're Not You kon wel op enige waardering rekenen.

De film You're Not You (2014) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is op dinsdag 17 september om 20.30 uur te zien op RTL 8.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV