Vanavond op tv: Ajax - Lille (Champions League), Floortje Dessing in Sterren op het doek en meer

Vanavond op tv: Ajax - Lille (Champions League), Floortje Dessing in Sterren op het doek en meer
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 17 september

Kijktip :

De voetballiefhebber kan vanaf vandaag zijn hart ophalen. De groepsfase van de Champions League gaat van start, en Ajax komt direct in actie: de Amsterdammers spelen tegen het Franse Lille. Maar er is natuurlijk meer. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 17 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Make Holland Great Again: actie tegen schelden

NPO 3
NPO 3
20:25 uur

Het programma Make Holland Great Again heeft al een aantal opmerkelijke experimenten uitgevoerd (zoals het asociale rijgedrag van EO-presentator Bert van Leeuwen). Ook in de aflevering van vanavond onderneemt het team van Sahil Amar Aïssa weer enkele bijzondere dingen. Zo gaan ze de strijd met het schelden aan door het taalgebruik van de sportvelden te verplaatsen naar de bakker, die daar duidelijk niet van gedient is.


Live: Ajax - Lille (Champions League)

Veronica
Veronica
20:30 uur

De Champions League begint weer, en ook Ajax moet weer van voren af aan beginnen. Vorig jaar werd de halve finale gehaald, maar dat biedt geen zekerheid voor dit seizoen - zeker met het vertrek van Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schöne in het achterhoofd. De eerste wedstrijd van de groepsfase is Ajax - Lille, in de eigen Johan Cruijff Arena. De voorbeschouwing op Veronica begint om 20:30 uur, de aftrap is om 21:00 uur.


Sterren op het doek: Floortje Dessing

NPO 2
NPO 2
20:35 uur

Na Matthijs van Nieuwkerk en Aart Staartjes is presentatrice Floortje Dessing de derde gast in Sterren op het doek. Ze praat openhartig met Özcan Akyol over de ongemakkelijkheid van naar zichzelf kijken en de constante onrust in haar leven. Ondertussen maken drie kunstenaars een portret van Dessing, die in 2016 de Gouden Televizier-ring won voor Floortje naar het einde van de wereld.


Docu: Louis Theroux: Moordbrigade in Milwaukee

Canvas
Canvas
21:20 uur

Vanavond is op Canvas een nieuwe documentaire van Louis Theroux te zien, waarin de Britse filmmaker naar de Amerikaanse stad Milwaukee (Wisconsin) afreist. De stad laat op pijnlijke wijze zien wat er mis is met de Verenigde Staten: het aantal wapendelicten en moorden rijzen er de pan uit, een gevolg van de problematische Amerikaanse liefde voor wapens en de slechte relatie tussen de politie en de burgers.


Terug: Andries en de wetenschappers

NPO 2
NPO 2
23:15 uur

Op de late avond kun je op NPO 2 terecht voor een interessante conversatie over de relatie tussen wetenschap en religie. Andries Knevel begint aan een nieuw seizoen van Andries en de wetenschappers. Zijn eerste gast is Katharine Hayhoe, die in 2014 volgens Time Magazine tot de honderd involedrijkste mensen ter wereld hoorde. Ze is een internationaal erkende klimaatwetenschapper, maar ook getrouwd met een predikant.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Ajax - Lille (Champions League), Floortje Dessing in Sterren op het doek en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen