Heftige documentaire De schuldmachine donderdag te zien op NPO 3

Heftige documentaire De schuldmachine donderdag te zien op NPO 3
Jongeren kunnen geen kant op

Kijktip :

De manieren waarop iemand in de schulden kan raken zijn talrijk. Tegenwoordig overkomt het ook steeds meer jongeren. In de heftige documentaire De schuldmachine krijgen jongeren met problematische schulden hulp, maar ze vertellen ook hoe het zo ver is gekomen.

Toekomst
Door hun schulden komt de toekomst van drie jongeren uit Amsterdam-Zuidoost ernstig in gevaar. Gelukkig krijgen ze hulp van Willem Los, sinds enkele jaren vrijwilliger bij ONSbank. Dit initiatief wil jongeren een nieuw perspectief op zichzelf bieden door middel van een leertraject op het gebied van schulden. Uiteindelijk moeten de jongeren zelf aan het werk om een oplossing te vinden.

Gevangen
De wereld om ons heen wordt steeds digitaler, en ook op het gebied van financiën is online steeds meer mogelijk. Je hebt geen persoonlijk contact meer met je schuldeiser: je bent niet meer dan een BSN-nummer. De kans is groot dat je uiteindelijk gevangen raakt in een onbegrijpelijk systeem. Het levert de schuldeisers miljoenen op, maar gewone mensen raken steeds verder in de problemen.

De documentaire De schuldmachine is op donderdag 5 maart om 22.30 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna de documentaire De schuldmachine terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Heftige documentaire De schuldmachine donderdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV