Erik Scherder vertelt in MAX Masterclass over het brein van een crimineel

Erik Scherder vertelt in MAX Masterclass over het brein van een crimineel
Wat gaat er om in het hoofd van een misdadiger?

Kijktip :

In zijn colleges voor de serie MAX Masterclass heeft neuroloog Erik Scherder een uniek inkijkje in het menselijke brein gegeven. Dat doet hij in de laatste aflevering opnieuw, maar dit keer kijken we in het voor velen onbekende brein van een crimineel.

Waarom?
Als je een krantenbericht leest of nieuwsbericht hoort over een crimineel die steelt, mensen mishandelt of zelfs iemand heeft vermoord, vraag je je vaak af: waarom doe je zoiets? Scherder probeert hier antwoord op te geven door zich te focussen op vier hersenfuncties die een verhoogd risico geven op het plegen van een misdrijf.

Verschillen
De vier hersenfuncties die hierbij van belang zijn, zijn empathie, remming, angst en woede. Wat gebeurt er bijvoorbeeld bij iemand die zich woedend voelt? Waarom gaan sommige mensen zo door het lint in het verkeer? Al deze aspecten zijn terug te zien in het brein. Scherder zal dan ook laten zien wat de verschillen zijn tussen een 'gewoon' brein en een 'crimineel' brein.

De laatste aflevering van MAX Masterclass is op donderdag 19 september om 20.40 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van MAX Masterclass terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Erik Scherder vertelt in MAX Masterclass over het brein van een crimineel of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen