Documentaire over legendarische actrice Romy Schneider donderdag op NPO 2

Documentaire over legendarische actrice Romy Schneider donderdag op NPO 2
Terugblik op spraakmakend interview

Kijktip :

Romy Schneider was één van de grootste Duitse filmsterren van de vorige eeuw. Op jonge leeftijd werd ze wereldberoemd door haar rol als keizerin Sissi. In deze documentaire blikt feministe en journaliste Alice Schwarzer terug op haar interview met Schneider.

Sekssymbool
In de films over keizerin Sissi speelde de jonge Schneider (ze was zeventien toen de eerste Sissi-film uitkwam) een keurige rol, maar later gooide ze dat imago radicaal overboord. In de roerige jaren zestig speelde ze steeds meer rollen waarin ze zichzelf profileerde als sekssymbool, met de klassieker La Piscine (1969) als uitschieter. Hiermee was Schneider zeer succesvol.

Interview
Het privéleven van Schneider was echter een stuk weerbarstiger. In een spraakmakend, nachtelijk interview uit 1976 werpt ze voor het eerst licht op de oorsprong van haar problemen. Vooral haar moeder en stiefvader speelden een belangrijke rol in Schneiders problematische jeugd. Interviewster Alice Schwarzer blikt nu terug op haar beroemde interview met de actrice.

De documentaire Conversatie met Romy Schneider is op donderdag 19 september om 22.55 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Conversatie met Romy Schneider terugkijken bij Gids.tv.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Documentaire over legendarische actrice Romy Schneider donderdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen