Nieuw programma Proef eenzaamheid laat mensen eenzaamheid leeftijdsgenoten zien

Nieuw programma Proef eenzaamheid laat mensen eenzaamheid leeftijdsgenoten zien
Hoe is het om eenzaam te zijn?

Nieuws :

In de Nederlandse samenleving is eenzaamheid een groeiend probleem. Veel ouderen, maar ook jongeren voelen zich eenzaam en vinden het moeilijk om daaruit te komen. In het nieuwe EO-programma Proef eenzaamheid duiken zes personen in het leven van een leeftijdsgenoot die zich eenzaam voelt.

Experiment
Zeven dagen lang worden mensen die een rijk en sociaal leven hebben opgesloten in een huis, dat volhangt met camera's. Volgens presentator Bert van Leeuwen biedt het programma de kijkers en de deelnemers aan het experiment een bijzonder inzicht in een leven van eenzaamheid. In de eerste aflevering zien we hoe de drukke Sharon, die zelden alleen is, een week lang moet leven als Annick, die aan PTSS lijdt. Dat betekent geen telefoon en geen internet.

Gepest
De nu 31-jarige Annick is tussen haar achtste en zestiende zwaar gepest, waardoor ze het erg moeilijk vindt om relaties op te bouwen. Ook kan ze door haar posttraumatische stressstoornis niet werken. Aan het eind van elke uitzending ontmoeten de twee deelnemers elkaar. Ontstaat er meer begrip voor de situatie van de ander gedurende de week?

Het zesdelige programma Proef eenzaamheid is vanaf woensdag 23 oktober om 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt vanaf dan elke aflevering van Proef eenzaamheid terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuw programma Proef eenzaamheid laat mensen eenzaamheid leeftijdsgenoten zien of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV