Stacey Dooley gaat in schokkende documentaire in gesprek met IS-bruiden

Stacey Dooley gaat in schokkende documentaire in gesprek met IS-bruiden
Westerse vrouwen vertellen over leven bij IS

Kijktip :

De Westerse wereld lijkt de terreurorganisatie IS (Islamitische Staat) bijna aan banden te hebben gelegd. Het kalifaat is versnipperd en verkleind, maar er leven nog steeds Westerse vrouwen die daar zijn getrouwd met IS-strijders. Stacey Dooley gaat met ze in gesprek.

Gevangenis
De IS-bruiden, zoals ze worden genoemd, leven in Noord-Syrië echter niet meer in de 'vrijheid' van het kalifaat, maar zijn bijna allemaal opgesloten in de gevangenis. De Koerden hebben IS namelijk grotendeels verslagen, waardoor de kampen en gevangenissen uitpuilen met radicale strijders, duizenden vrouwen en zo'n 8000 kinderen. Het zorgt voor een zeer gespannen sfeer.

Europese kinderen
Stacey Dooley spreekt een aantal IS-vrouwen, waarvan een aantal nog steeds radicale aanhangers van de terreurorganisatie zijn. Veel anderen willen echter gewoon naar huis, maar dat gaat niet zo makkelijk. Het valt ook op dat er veel Europese kinderen in de kampen zitten. De Koerden zoeken ondertussen steun bij de Westerse wereld: wie neemt de verantwoordelijkheid voor de kampen op zich?

De documentaire Stacey Dooley Meets the IS Brides is op maandag 28 oktober om 20.30 uur te zien op Canvas.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Stacey Dooley gaat in schokkende documentaire in gesprek met IS-bruiden of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV