De keiharde historische actiefilm Red Cliff zie je vanavond op SBS 9

De keiharde historische actiefilm Red Cliff zie je vanavond op SBS 9
Opnieuw een spektakel van regisseur John Woo

Kijktip :

Dat Aziaten de beste actiefilms maken mag eigenlijk bijna geen geheim heten. Bijna alle vechtsporten vinden hun oorsprong in Azië, en die kennis wordt dan ook gretig gebruikt in de filmindustrie. Vanavond zie je de ijzersterke film Red Cliff op SBS 9.

Het verhaal
De film speelt zich af in China, in het jaar 208 na Christus. China is verdeeld: de Han-dynastie heeft officieel de leiding in het land, maar deze dynastie loopt zijn laatste benen. Daarom besluit de keizer, op advies van de slinkse eerste minister Cao Cao (gespeeld door Fengyi Zhang), de oorlog te verklaren aan de koninkrijken Xu en Wu. Cao Cao zet een enorme oorlogsmachine op en de twee kleine koninkrijken besluiten samen te werken tegen de Han-dynastie. Een enorme strijd is het gevolg.

Onnavolgbare actie
De Hongkongse regisseur John Woo vergaarde in de jaren tachtig wereldwijde roem met zijn fraai gestileerde, maar keiharde en onnavolgbare actiefilms. Met producties als A Better Tomorrow (1986) en The Killer (1989) zette hij zichzelf op de kaart, om zijn reputatie verder te versterken met Bullet in the Head (1990) en Hard Boiled (1992). Woo vertrok vervolgens naar Hollywood, waar Face/Off (1997) zijn grootste succes was. Na enkele flops keerde hij terug naar Azië, waar hij met Red Cliff opnieuw zijn talent bewees.

De film Red Cliff (2008) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is op vrijdag 20 september om 20.30 uur te zien op SBS 9.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op De keiharde historische actiefilm Red Cliff zie je vanavond op SBS 9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen