Jetske van der Schaar maakt docu over race tegen klok: komt er een Alzheimerpil?

Jetske van der Schaar maakt docu over race tegen klok: komt er een Alzheimerpil?
Jonge Alzheimer-activiste zoekt naar oplossingen

Kijktip :

Jetske van der Schaar is pas 38 jaar, maar ze maakt zich nu al ernstige zorgen over haar toekomst. Ze draagt namelijk het gen voor de ziekte van Alzheimer bij zich: misschien is ze over vijftien jaar wel dement. Daarom gaat ze op zoek naar een mogelijke Alzheimerpil.

Medicijn
Jetske staat midden in het leven, heeft een relatie, werk en leuke hobby's. Elke avond gaat ze echter met een zwaar gemoed naar bed: hoe lang duurt het nog voordat de Alzheimer toeslaat? Die ziekte zal ze namelijk krijgen als er niet op tijd een medicijn wordt gevonden. Ze brengt een bezoek aan arts Philip Scheltens, die zijn moeder verloor aan de ziekte en nu experimenteert met nieuwe medicijnen.

Dromen
Scheltens is zeer bevlogen met zijn vak bezig: door de dood van zijn moeder wil hij alles op alles zetten om met een werkend medicijn voor alle Alzheimerpatiënten te komen. De vraag is: zal het hem lukken om op tijd een nieuw medicijn op de markt te krijgen? Kan Jetske dromen van een leven zonder Alzheimer en een onbezorgde toekomst, of staat haar lot nu al vast?

De documentaire Jetske's race: op weg naar de Alzheimerpil is op zaterdag 21 september om 21.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu Jetske's race: op weg naar de Alzheimerpil terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Jetske van der Schaar maakt docu over race tegen klok: komt er een Alzheimerpil? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV