Fenomenale boksfilm Raging Bull zie je vanavond op Canvas

Fenomenale boksfilm Raging Bull zie je vanavond op Canvas
Bevat deze film de beste acteerprestatie aller tijden?

Kijktip :

Vanavond (zaterdag 20 september) is ook een ander meesterwerk van Martin Scorsese, The Wolf of Wall Street, op tv te zien. Wellicht is zijn klassieker Raging Bull nog net een tandje beter. Deze boksfilm wordt namelijk beschouwd als één van de beste films van de jaren tachtig.

Het verhaal
Raging Bull is in feite een biopic van de beroemde Amerikaanse bokser Jake LaMotta (gespeeld door Robert De Niro), die in de jaren veertig en de vroege jaren vijftig furore maakte in de ring. Hij werd wereldkampioen, maar LaMotta's privéleven werd getekend door problemen met zijn vrouw Vickie (Cathy Moriarty) en zijn temperamentvolle broertje Joey (Joe Pesci). Na zijn carrière zakt LaMotta steeds verder weg in de ellende: hij wordt veel te zwaar en is de eigenaar van een louche nachtclub.

Vuurwerk
Discussies over de beste acteerprestatie aller tijden worden regelmatig gevoerd, en niet zelden komt de rol van Robert De Niro in Raging Bull als winnaar uit de bus. De acteur haalde voor deze film alles uit de kast en vrat er vele kilo's bij aan om ook de LaMotta met overgewicht te spelen, terwijl hij voor de scènes in de boksring juist ontzettend afgetraind moest zijn. De Niro won er een Oscar voor, maar de bijrollen van Joe Pesci en Cathy Moriarty mogen er ook zijn en werden terecht genomineerd voor een beeldje.

De film Raging Bull (1980) wordt beoordeeld met een 8,2 op IMDb en is op zaterdag 21 september om 22.30 uur te zien op Canvas.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV