Hoogtepunten herdenking Operatie Market Garden zie je zondag op NPO 2

Hoogtepunten herdenking Operatie Market Garden zie je zondag op NPO 2
Iconische operatie begon 75 jaar geleden

Kijktip :

75 jaar geleden, op 17 september 1944, begon de beroemde militaire operatie Market Garden. Hiermee probeerden de geallieerde troepen Nederland definitief te bevrijden van de Duitse bezetter. Op 21 september wordt de operatie groots herdacht.

Slag om Arnhem
Als men aan Operatie Market Garden denkt, gaat de meeste aandacht vaak uit naar de Slag om Arnhem. Hier werden de geallieerden in hun opmars gestuit door de Duitsers. Na een felle strijd bleek de brug bij Arnhem letterlijk een brug te ver. Deze gebeurtenis is vereeuwigd in de film A Bridge Too Far (1977). Tijdens deze herdenking wordt echter de hele militaire operatie herdacht.

Bevrijding van het zuiden
Door Operatie Market Garden werd namelijk een groot deel van Zuid-Nederland bevrijd. Deze uitzending, die gepresenteerd wordt door Rob Trip, zoomt onder meer in op de bevrijding van Eindhoven, de befaamde oversteek van de Waal bij Nijmegen en de hevige gevochten rond de smalle provinciale weg die later bekend kwam te staan als Hell's Highway.

De hoogtepunten van de herdenking van Operatie Market Garden zijn op zondag 22 september om 19.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de hoogtepunten van de herdenking van Operatie Market Garden terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Hoogtepunten herdenking Operatie Market Garden zie je zondag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV