Onderzeebootthriller The Hunt for Red October donderdag te zien op Spike

Onderzeebootthriller The Hunt for Red October donderdag te zien op Spike
Sean Connery als Russische schurk

Kijktip :

De onderzeebootfilm is een zeer specifiek genre, dat al klassiekers als Das Boot en Crimson Tide voortbracht. Ook The Hunt for Red October mag zich scharen onder beste onderzeebootfilms. Donderdagavond zie je deze spannende thriller op Spike, maar je kunt 'm ook streamen via Pathé Thuis.

Het verhaal
De angstaanjagende Sovjetkapitein Marko Ramius (gespeeld door Sean Connery) negeert de bevelen van zijn meerderen en koerst met zijn nucleaire onderzeeër recht op de kust van de Verenigde Staten af. Politiek Amerika is volledig in paniek en besluit CIA-agent Jack Ryan (Alec Baldwin) in te schakelen. Die heeft echter hele andere vermoedens: hij denkt dat de stugge Ramius wil overlopen naar de VS. Ryan heeft echter maar een paar uur om dit te bewijzen, want de Koude Oorlog is nog in volle gang.

Zenuwslopend
The Hunt for Red October is een zenuwslopende film uit de koker van regisseur John McTiernan (Predator, Die Hard). Het verhaal is gebaseerd op een bestseller van Tom Clancy, die een hele reeks rond het personage Jack Ryan speelt. De altijd fantastische Sean Connery worstelt in het eerste deel van de film met de Russische taal, maar schakelt gelukkig al snel over op zijn typisch Schotse accent. Hij steelt, zoals in zo veel films, de show met zijn ijskoude en imponerende voorkomen.

The Hunt for Red October (1990) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op donderdag 23 april om 22.30 uur te zien op Spike. Lees hier waar je Spike kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV