Spetterende actiefilm The Bourne Identity zondag te zien op Veronica

Spetterende actiefilm The Bourne Identity zondag te zien op Veronica
Ook te streamen via Netflix

Kijktip :

In 2002 gaf regisseur Doug Liman met The Bourne Identity het startschot voor de fantastische Bourne-trilogie. De films worden gerekend tot de allerbeste actiefilms van deze eeuw, en als je zondagavond om 20.00 uur inschakelt op Veronica zie je waarom. Je kunt de film ook streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
De film begint voor zowel de kijker als de hoofdpersoon in grote verwarring: een Italiaanse vissersboot redt een drenkeling uit de Middellandse Zee. Wie is deze persoon en wat is zijn geschiedenis? Deze vragen worden door het geheugenverlies van de drenkeling niet makkelijker. Langzaam maar zeker leren we hem kennen als Jason Bourne (gespeeld door Matt Damon), die in een mysterieus plot van de CIA verzeild is geraakt. Al snel ontaardt het in een bloedstollend kat-en-muisspel tussen Bourne en de CIA.

Intelligent
Veel actiefilms zijn van het kaliber "van dik hout zaagt men planken", met een flinterdun verhaal en een overdosis explosieve actiescènes. Gelukkig valt The Bourne Identity buiten die categorie: de film is gebaseerd op de verhalen van de Amerikaanse schrijver Robert Ludlum, en bevat een buitengewoon intelligent scenario. Gelukkig lijdt de actie er niet onder: Matt Damon is in topvorm, en het schokkende camerawerk zuigt de kijker helemaal mee in de film. Het tweede en derde deel zijn minstens zo goed, maar geregisseerd door Paul Greengrass.

The Bourne Identity (2002) wordt beoordeeld met een 7,9 op IMDb en is op zondag 15 maart om 20.00 uur te zien op Veronica.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV