Sophie Hilbrand in gesprek met betrokkenen namen en shamen

Sophie Hilbrand in gesprek met betrokkenen namen en shamen
Gluurders, reaguurders en gedupeerden

Kijktip

Na de documentaire Shame/Fame van Eef Hilgers zal Sophie Hilbrand op NPO 3 napraten met betrokkenen van online naming en shaming. Ze spreekt over het waarom, de wetten en consequenties van het online zetten van video's.

Documentairemaakster Eef Hilgers kijkt net als duizenden anderen op internet naar mensen die aan de digitale schandpaal genageld worden. Slachtoffers worden vaak bestookt met anonieme, ongeremde commentaren. Met dank aan de smartphone en het digitale tijdperk kan iedereen zich online vergapen aan andermans seks-, vecht-, en scheldpartijen.

Na de documentaire Shame/Fame praat Sophie Hilbrand na met een aantal hoofdpersonen. Ze spreekt met 'treitervlogger' Ismail en met vlogger Johoral, die tienduizenden kijkers trok toen hij in zijn roze onderbroek over de snelweg fietste om zo veel mogelijk views en volgers voor zijn YouTube-kanaal te krijgen.

Hilbrand praat ook met een slachtoffer van online shaming en met psychologe Nanda Rommelse die slachtoffers van online pesten behandelt. Zij vertelt wat de gevolgen zijn voor de slachtoffers en legt uit waarom de filmpjes massaal bekeken worden.

De documentaire Shame/Fame en het nagesprek met Sophie Hilbrand zijn woensdag tussen 20:25 en 21:30 uur te zien op NPO 3.

Tags: pesten, youtube, documentaire, onderbroek, smartphone, snelweg, seks, slachtoffer, schandpaal, vlog, sophie hilbrand, vlogger, gevecht, treitervlogger

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »