Vanavond op tv: Ruben Annink centraal in Beste Zangers & documentaire over Alzheimer

Vanavond op tv: Ruben Annink centraal in Beste Zangers & documentaire over Alzheimer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 21 september

Kijktip :

De muziek van Ruben Annink staat vanavond centraal in Beste Zangers. Op Canvas kun je kijken naar een reportage over Congo en op NPO2 is een documentaire over de strijd tegen de ziekte van Alzheimer te zien. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 21 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Reportage: De slag om het bos in Congo

Canvas
Canvas
20:10 uur

In deze aflevering van het reportageprogramma Vranckx is de reportage 'De slag om het bos' te zien. Bekijk hier op welk kanaal Canvas bij jouw tv-aanbieder te zien is.

Geweld
De Bakastam in het Noorden van Congo leeft al generaties van het regenwoud. Maar de gebieden waar ze wonen en jagen worden omgevormd tot nationaal park. De zwaar bewapende parkwachters schuwen geen geweld en worden beschuldigd van mishandeling. "Ze behandelen ons als beesten", vertellen ze aan reporter Ade Adepitan.

Criminele bendes
Heel wat diersoorten in het woud zijn met uitsterven bedreigd. Het aantal gorilla's en olifanten is de laatste tien jaar met zestig procent gedaald. Dat is voornamelijk het werk van criminele bendes die exporteren naar China. De Baka die jagen op niet-beschermde diersoorten, zeggen hier ook de schuld van te krijgen.


Beste Zangers: Ruben Annink

NPO 1
NPO 1
20:35 uur

Deze week is singer-songwriter Ruben Annink de hoofdgast in 'Beste Zangers'.

Repertoire
Het belooft een hele muzikale avond te worden. Dat is niet zo vreemd, gezien het repertoire van Ruben Annink. Floor Jansen brengt een Engelse versie van het nummer 'Van de liefde weet ik niets' en Emma heeft een eigen versie van ' Wie ze (hij) was'.

Deelnemers
In Beste Zangers steken zeven Nederlandse zangers elkaars hits in een nieuw jasje steken. De BN'ers dit jaar zijn Tim Akkerman, Floor Jansen, Ruben Annink, Emma Heesters, Henk Poort, Rolf Sanchez en Samantha Steenwijk. Het programma is opgenomen op Ibiza.


Docu: Jetske's race - op weg naar de alzheimerpil

NPO 2
NPO 2
21:05 uur

Documentaire over de strijd tegen de ziekte van Alzheimer.

Donkere wolk
Jetske van der Schaar is op dit moment in de kracht van haar leven, met een relatie, werk en mooie hobby's als hardlopen. En toch is er altijd die donkere wolk. Want ze weet nu al dat ze de ziekte van Alzheimer zal krijgen als er niet op tijd eenmedicijn wordt gevonden.

Experimenteren
Ze heeft haast en kan niet langer op dat medicijn wachten. Daarom trekt ze op met de arts Philip Scheltens, die zijn moeder verloor aan alzheimer en er alles aan doet om te experimenteren met nieuwe medicijnen.

Nieuw medicijn
Lukt het deze bevlogen arts om op tijd een nieuw medicijn op de markt te krijgen? En mag Jetske dromen van een leven zonder alzheimer, of is haar lot al getekend?


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Ruben Annink centraal in Beste Zangers & documentaire over Alzheimer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV