Vanavond op tv: Verslag 75 Jaar Bevrijding - Market Garden, start nieuw seizoen VTWonen Weer Verliefd Op Je Huis en meer

Vanavond op tv: Verslag 75 Jaar Bevrijding - Market Garden, start nieuw seizoen VTWonen Weer Verliefd Op Je Huis en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 22 september

Kijktip :

Deze televisieavond heeft weer veel uiteenlopende programma’s te bieden. Zo kun je kijken naar een verslag van 75 Jaar Bevrijding - Market Garden, en gaat een nieuw seizoen van VTWonen Weer Verliefd Op Je Huis van start. Tegenlicht richt zich in de uitzending van vanavond op de stijgende zeespiegel. En in Great Indian Railway Journeys maakt Michael Portillo een hele bijzondere treinreis. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 22 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Vtwonen weer verliefd op je huis

SBS 6
SBS 6
19:00 uur

Kees Tol gaat vanaf vanavond weer op pad om huizen op te leuken voor een nieuw seizoen van het programma VTWonen: Weer Verliefd Op Je Huis. Een stylist wordt ingezet om het interieur van een woning aan te pakken, aangezien de bewoners niet meer blij zijn met hun inrichting. De deelnemers hebben allebei een totaal andere smaak, waardoor het voor de stylisten een grote uitdaging is om ervoor te zorgen dat de liefde voor hun eigen huis voor beiden weer wordt aangewakkerd. In de eerste aflevering zijn Bart en Marieke te zien, die een woning hebben waarbij de sfeer en een goede indeling ontbreekt.


Verslag: 75 jaar bevrijding - Market Garden

NPO 2
NPO 2
19:25 uur

In deze uitzending zijn de hoogtepunten te zien van de herdenking van Operatie Market Garden. Dit was de grootste militaire operatie op Nederlands grondgebied tijdens de Tweede Wereldoorlog. Rob Trip praat het programma aan elkaar, en deze keer draait het niet alleen om de bekende Slag Om Arnhem. Deze uitzending gaat om de Operatie Market Garden in z’n geheel, zo wordt er bijvoorbeeld ook stilgestaan bij de bevrijding van Eindhoven en de Waal Crossing.


Tegenlicht: stijgende zeespiegel

NPO 2
NPO 2
21:10 uur

Tegenlicht legt vanavond de focus op de stijgende zeespiegel. De zeespiegel stijgt en de bodem zakt, maar hoeveel en wat de gevolgen precies zijn is niet met zekerheid te zeggen. In de komende honderd jaar kunnen de dijken, waterschappen en een Deltaplan niet meer toereikend zijn. Op sommige plekken is ingrijpen nu al nodig. Tegenlicht laat nieuwe inventieve en extremere maatregelen zien die worden ontwikkeld en belicht hoe haalbaar deze bijvoorbeeld financieel zijn.


Nieuw: Great Indian Railway Journeys

Eén
Eén
21:55 uur

In deze serie maakt Michael Portillo een treinreis die gebaseerd is op George Bradshaws Handbook Of Indian, Foreign and Colonial Travel uit 1913. In deze aflevering reist Portillo van Amritsar naar Shimla, onderweg helpt hij in de grootste gratis keuken ter wereld. Ook volgt hij dezelfde route als miljoenen migranten deden tijdens de deling van Brits-Indië. Portillo doet een poging om bhangra-danspasjes onder de knie te krijgen en in Ludhiana bezoekt hij een medische universiteit voor meisjes. In Kalka vangt hij een eerste glimp op van de Himalaya voor hij naar de voormalige hoofdzetel van Brits-Indië trekt.

België Eén
De afleveringen zijn elke zondag rond 21:55 uur te zien op de Vlaamse zender Eén. Bekijk hier op welk kanaal Eén bij jouw tv-aanbieder te zien is.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Verslag 75 Jaar Bevrijding - Market Garden, start nieuw seizoen VTWonen Weer Verliefd Op Je Huis en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV