Deze 10 films komen in oktober 2019 in de bioscoop

Deze 10 films komen in oktober 2019 in de bioscoop
Joker, Ready or Not, Amazing Grace en nog veel meer

Film :

De maand oktober staat voor de deur en belooft een paar ijzersterke producties voor in de Nederlandse bioscopen. De maand begint met een klapper. De Joker-film met Joaquin Phoenix (hij viel 24 kilo af voor deze rol) wordt in de internationale pers bejubeld. Ook horror-fans kunnen hun geluk niet op met de film Ready or Not. Lees hier meer over de 10 belangrijkste bioscooptitels van de maand oktober 2019.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

1. Joker (3 oktober)
Topacteur Joaquin Phoenix in misschien wel de rol van zijn leven. Met een IMDb-score van 9,5 zijn de verwachtingen hooggespannen. De film speelt zich af in de jaren 80. Een clown, Arthur Fleck genaamd, voelt zich uitgekotst en verstoten door de maatschappij. Geleidelijk aan wordt hij gevaarlijker en krankzinniger, en ontpopt hij zich van vriendelijke, vrolijke clown tot schurk, beter bekend als 'de Joker'. Lees hier meer over de film Joker.

2. After the Wedding (3 oktober)
Topactrices Michelle Williams en Julianne Moore schitteren samen in een nieuwe dramafilm. Isabel is een jonge vrouw die een weeshuis in Calcutta runt en een mysterieuze donatie krijgt van iemand uit de Verenigde Staten. Ze reist vervolgens naar Amerika om deze multimiljonair, Theresa genaamd, te ontmoeten. Lees hier meer informatie over de film After The Wedding.

3. The Goldfinch (10 oktober)
Een bomaanslag in het Metropolitan Museum of Art wordt de moeder van de 13-jarige Theodore fataal. Deze vreselijke tragedie verandert zijn leven volledig, en is het begin van een meeslepende reis vol verdriet, schuld, zelbewustwording, maar ook verlossing en liefde. De trailer is hoopgevend, met topacteurs Ansel Elgort en Nicole Kidman in de hoofdrollen. Lees hier meer informatie over de film The Goldfinch.

4. Fisherman's Friends (10 oktober)
Deze film is gebaseerd op een hartverwarmend, waargebeurd verhaal en gaat over een groep vissers uit Cornwall, die prachtige zeemansliederen kunnen zingen. Het onwaarschijnlijke scenario wordt waarheid als de mannen plotseling de Engelse hitlijsten bestormen. Lees hier meer informatie over de film Fisherman's Friends.

5. Gemini Man (10 oktober)
Het klonen van mensen is het thema van deze nieuwe actiefilm van topregisseur Ang Lee (Life of Pi). Huurmoordenaar Henry Brogan (Will Smith) wordt zelf opeens het doelwit als hij wordt achtervolgd door een mysterieuze, jongere concurrent. Lees hier meer informatie over de film Gemini Man.

6. Maleficent: Mistress of Evil (16 oktober)
De prachtige film Maleficent (2014), met actrice Angelina Jolie in een heerlijke rol, was een Disneyproductie van duister hoge kwaliteit. En ze is terug! Dit keer is Aurora verliefd: ze wil trouwen met de liefde van haar leven. Maar Maleficent wil haar beschermen en zegt: "Liefde eindigt niet altijd goed." Het is het begin van een duister verhaal. Lees hier meer informatie over de film Maleficent: Mistress of Evil.

7. Ready or Not (24 oktober)
De maand van Halloween gaat van start, en dat is de aanleiding voor veel enge ellende in de vorm van deze The Purge-achtige horrorfilm. En dat kan misschien wel eens heel leuk gaan worden. Een bruid gaat trouwen met haar rijke vriend. Zijn familie heeft een voorstel, wat uiteindelijk een dodelijk spel blijkt te zijn waarbij je moet rennen voor je leven. Lees hier meer informatie over de film Ready or Not.

8. Countdown (24 oktober)
Nog meer horror, maar nu op je telefoon. De verwachtingen zijn niet heel hoog voor deze film, maar misschien bezorgt Countdown je wel een onverklaarbare angst om een app op je telefoon te installeren. Verpleegster Quinn doet dit, en ziet dat ze nog maar drie dagen te leven heeft. Maar heeft deze app gelijk? Lees hier meer informatie over de film Countdown.

9. Amazing Grace (31 oktober)
De overleden 'Queen of Soul' Aretha Franklin is deze maand te zien in een fantastische documentaire die zijn weerga niet kent. In januari 1972 maakte Franklin haar legendarische album Amazing Grace met een koor in een kerk. Op het hoogtepunt van haar roem nam ze de beslissing om terug te keren naar waar ze begon: de wereld van gospelmuziek. Een docu om in de gaten te houden. Lees hier meer informatie over de film Amazing Grace.

10. Terminator: Dark Fate (31 oktober)
Ja! Ze doen het nog een keer. Arnold Schwarzenegger en Linda Hamilton zijn terug in een nieuwe Terminator-film! Volgens de makers moeten we alles na deel twee, Terminator 2: Judgment Day (1991), vergeten. Hier gaat het verhaal verder met een oorlog tussen mensen en cyborgs. Goed nieuws: de regisseur van de eerste twee (en beste) Terminator-films, James Cameron, is weer betrokken bij deze film als schrijver en producent.. Lees hier meer informatie over de film Terminator: Dark Fate.

Lees hier het artikel: Deze 10 films komen in september 2019 in de Nederlandse bioscopen. De meeste films zijn nu in de Nederlandse bioscopen te zien.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Deze 10 films komen in oktober 2019 in de bioscoop of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV