Deze 5 Nederlandse films zijn in oktober 2019 te zien in de bioscoop

Deze 5 Nederlandse films zijn in oktober 2019 te zien in de bioscoop
Kapsalon Romy, Instinct, Fuck de liefde en meer

Film :

De maand oktober is in zicht, waarin extra veel films van eigen bodem worden gelanceerd. Zo gaat begin deze maand de Nederlandse dramafilm Kapsalon Romy in première. De mooie actrice Beppie Melissen speelt de werkende kapster Oma Stine die worstelt met beginnende Alzheimer. Bekijk hier de belangrijkste vijf Nederlandse producties (op volgorde van release) die in oktober 2019 te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

1. Kapsalon Romy (2 oktober)
De maand start met een mooi Nederlands drama met een prachtige cast. Naast Beppie Melissen heeft ook actrice Noortje Herlaar een rol in deze film. Kleindochter Romy (Vita Heijmen) heeft oppas nodig, omdat haar moeder moet werken. Elke dag naar de drukke kapsalon van Oma Stine ziet Romy eigenlijk niet zitten, maar langzamerhand ontstaat er een bijzondere band tussen de twee. Bekijk hier meer informatie over de film Kapsalon Romy.

2. Fuck de Liefde (3 oktober)
Wuivende palmen op het heerlijke eiland Curaçao. Dat is het decor waar drie liefdesverhalen samenkomen. Lisa (Bo Maerten) zit midden in een scheiding met Jack (Edwin Jonker) en zit er even doorheen. Haar vriendinnen nemen haar mee op sleeptouw waar misverstanden, intriges en de liefde behoorlijk tot een hoogtepunt komen. Lees hier meer informatie over de film Fuck de Liefde.

3. Instinct (3 oktober)
Deze film is het indrukwekkende regiedebuut van actrice en schrijfster Halina Reijn. Samen met hartsvriendin Carice van Houten gaat hun droom werkelijkheid worden om zelf eens een film te maken. Van Houten speelt in deze thriller Nicoline, een therapeute in een Tbs-kliniek, die zich aangetrokken voelt tot een serieverkrachter (Idris, gespeeld door Marwan Kenzari). Lees hier meer informatie over de film Instinct.

4. De belofte van Pisa (10 oktober)
Deze dramafilm is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mano Bouzamour met acteur Shahine El-Hamus (Vals) in de hoofdrol. El-Hamus speelt de 15-jarige Amsterdamse Samir die als enige Marokkaan wordt aangenomen op het Muzieklyceum Zuid. Sams tien jaar oudere broer Mo laat hem bij ijssalon Pisa beloven dat hij hoe dan ook zijn diploma zal halen. Lees hier meer informatie over de film De Belofte van Pisa.

5. Wat is dan liefde (17 oktober)
De heerlijke actrice Elise Schaap (Familie Kruys) speelt in de nieuwe komedie Wat is dan liefde, van de makers van Soof. De echtscheidingsadvocaat Cato krijgt de kans om partner te worden bij een commercieel kantoor waar behoefte is aan verandering. Dan ontmoet ze Gijs, de verpersoonlijking van alles wat ze verafschuwt. Lees hier meer informatie over de film Wat is dan Liefde.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Deze 5 Nederlandse films zijn in oktober 2019 te zien in de bioscoop of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV