Waarom reclame op televisie anno 2019 nog steeds werkt

Waarom reclame op televisie anno 2019 nog steeds werkt
Hoe bereik je de klanten?

Nieuws :

Waarom reclame op televisie anno 2019 nog steeds werkt

Bedrijven in en buiten Nederland zijn anno 2019 meer op zoek naar een ludieke manier om hun potentiële klanten te bereiken. Steeds vaker gebeurt dat online: omdat Nederlanders steeds vaker via internet televisie kijken dan via de ‘gewone’ beeldbuis, is er een verschuiving te zien in hoe reclame wordt ingezet. Feit is dat reclame op televisie, of dat nu op de ‘offline’ manier gebeurt of via (televisie kijken via) internet, werkt. Samen met reclame drukwerk is het een van de belangrijkste stappen op het gebied van reclame maken voor je (lokale) bedrijf. Ben je ondernemer en twijfel je nog aan de mogelijkheden van reclame maken op televisie? In dit artikel hebben we enkele punten voor je verzameld waarom kiezen voor reclame maken op televisie vandaag de dag nog steeds een logische stap is. Lees hier meer over de voordelen van reclame op televisie en waarom dit soort reclame naast drukwerk reclame nog steeds werkt.

Consumenten hebben meer vertrouwen in televisie

Raar maar waar: met de opkomst en de populariteit van sociale media is de groei van zogeheten fake news ongekend. Op sociale media zoals Facebook en Twitter worden iedere dag neppe nieuwsberichten gedeeld. Hierbij komt het soms zelfs voor dat een erkend nieuwsmedium een fake news bericht van een ander account aanneemt als waar en het desbetreffende nieuwsbericht deelt. Op die manier komen berichten de wereld in die niet naar waarheid zijn. In een reclame op televisie is de kans ontzettend klein dat dit gebeurt. Bedrijven moeten immers investeren in een reclame, wat betekent dat ze geld moeten betalen om een commercial de lucht in te laten gaan. Omdat mensen selectiever aan het worden zijn wanneer het om nieuwsberichten en commercials gaat, is het dus niet heel vreemd dat ze dergelijke betaalde reclame eerder als waar aannemen dan ‘gratis’ nieuws of commercials online. Dit geldt ook voor gedrukte reclame waar bedrijven in moeten investeren. Er zijn immers weinig mensen zo gek om veel geld te stoppen in fake nieuwsberichten. Uit onderzoek van INTV (International TV Group) blijkt dat 42% van de Engelse consument televisie als het meest betrouwbare medium zien.

Via televisie heb je een groot bereik

Adverteerders kiezen niet zomaar voor reclame maken via televisie. Een van de grootste voordelen van reclame op tv is dat er binnen één klap een groot en breed publiek bereikt wordt, voornamelijk wanneer er rondom populaire tv-programma’s geadverteerd wordt. Programma’s als Expeditie Robinson en Miljoenenjacht hebben kijkcijfers waar je U tegen zegt: des te interessanter voor bedrijven om op die momenten op televisie reclame te kunnen maken. Uit onderzoek van mediabedrijf GroupM in 2015 blijkt dat tv-reclame voor de meeste verkoop zorgt. Ook genereert dergelijke reclame een langetermijnrespons, meer dan ieder ander medium. Dit kan natuurlijk te maken hebben met het feit dat een groot deel van de consumenten nog steeds meer vertrouwen hebben in televisie dan in andere media. Ook worden reclames op televisies vaak herhaald, waardoor je dergelijke commercials meer dan één keer ziet. Wat betreft de keuze van reclames in reclameblokken wordt er vaak rekening gehouden met welk tv-programma er op dat moment op is en wat de doelgroep van dat programma is. Op basis daarvan wordt televisiereclame uitgekozen om op die manier de belangrijkste doelgroep te kunnen bereiken.

Andere manieren van reclame maken

Natuurlijk zijn er nog enkele andere manieren die goed kunnen helpen om je bedrijf onder de aandacht te brengen. Misschien heb je al eens geïnvesteerd in Google AdWords of heb je een blogger in dienst voor het maken van frisse contentmarketing. Veel mensen denken dat het inzetten van online strategieën de enige werkende manier is om aandacht te vragen voor een bedrijf. Niets blijkt minder waar: het is juist offline drukwerk waarvan men tegenwoordig (nog steeds) heel erg blij wordt. Waarom dat zo is? Heel simpel: online kan iedereen adverteren voor hun bedrijf of project, vaak voor lage prijzen. Op veel websites is daarom een overschot aan reclame te vinden, waarvan een groot deel wordt weggeklikt. Juist omdat veel bedrijven de overstap naar online reclame maken en daarbij offline reclame links laten liggen, is het extra opvallend wanneer je naast televisiereclame aan papieren reclamedrukwerk doet. Iets tastbaars heeft sneller indruk dan een virtuele advertentie die men ook nog eens weg kan klikken. Ben je dus op zoek naar een werkende én betaalbare manier van adverteren? Dan is reclame maken via televisie zeker de investering waard, naast de old fashion manier van adverteren: reclame maken via papieren drukwerk.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV