Heftige docu over doodgeschoten Mitchel Winters zie je woensdag op NPO 3

Heftige docu over doodgeschoten Mitchel Winters zie je woensdag op NPO 3
Mitchel overleed door 'suicide by cop'

Kijktip :

De afgelopen jaren is er regelmatig ophef ontstaan over een nieuwe vorm van zelfmoord plegen. Suïcidale mensen kiezen nu regelmatig voor een 'suicide by cop', waarbij ze zich - bewust - door een politieagent laten doodschieten. Zo ook Mitchel Winters.

Park
Mitchel was pas 21 jaar toen hij op 30 mei 2016 de politie belde vanuit een park in het Zuid-Hollandse Schiedam. Tijdens het telefoongesprek met de alarmcentrale van 112 gaf hij een signalement van zichzelf af en omschreef hij zich als een mogelijke overvaller. Ook zei hij aan de telefoon iets over een vuurwapen dat hij bij zich zou hebben.

Politiekogels
De politie snelde naar het park, waar Mitchel recht op de agent ter plaatse afliep. Die waarschuwde Mitchel dat hij zou schieten als de jongen zijn handen niet zou laten zien. Dat gebeurde niet, waarna de agent zes schoten in 38 seconden op de 21-jarige Mitchel afvuurde. Waarom wilde hij zelfmoord plegen? En waarom koos hij voor het dramatische einde door politiekogels?

De documentaire De onbegrijpelijke dood van Mitchel is op woensdag 25 september om 21.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna de documentaire De onbegrijpelijke dood van Mitchel terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Heftige docu over doodgeschoten Mitchel Winters zie je woensdag op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV