Oscarwinnende animatiefilm Brave vanavond te zien op SBS 9

Oscarwinnende animatiefilm Brave vanavond te zien op SBS 9
Pixar levert wederom een pareltje af

Kijktip :

Vanavond (donderdag 14 november) is de schitterende, met een Oscar bekroonde animatiefilm Brave te zien op SBS 9. Het was de eerste Pixar-film met een vrouwelijk hoofdpersonage, maar die is minstens zo stoer - zo niet stoerder - dan haar mannelijke voorgangers. Je kunt Brave streamen via Netflix, iTunes en meer.

Het verhaal
De eigenzinnige Merida (stem van Kelly Macdonald), dochter van de Schotse koning Fergus (Billy Connolly) en koningin Elinor (Emma Thompson), is een ervaren boogschutter en vastbesloten om haar eigen route in het leven te bepalen. Hiermee gaat ze dwars in tegen alle tradities die heilig zijn voor het land. De weg naar volwassenheid gaat voor Merida met vallen en opstaan, want als ze de op het eerste oog goedaardige Heks (Julie Walters) tegenkomt, wordt er een beestachtige vloek los gelaten op haar volk.

Opnieuw een klassieker
Pixar kwam in 1995 met de eerste volledig met de computer geanimeerde animatiefilm, Toy Story, en heeft sindsdien de lat bij bijna elke productie weer hoger gelegd. Ook Brave is weer een pareltje en moderne klassieker van de animatiestudio. In een jaar waarin ook films als Frankenweenie en Wreck-It Ralph genomineerd waren won Brave de Oscar voor Beste Animatiefilm, een prestatie die Pixar al negen keer leverde sinds 2001. Dus ga er maar goed voor zitten, en dompel je onder in de wereld van Schotse legendes en mythes.

De film Brave (2012) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op donderdag 14 november om 20.30 uur te zien op SBS 9.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Oscarwinnende animatiefilm Brave vanavond te zien op SBS 9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV