Schitterende film The Social Network zie je vrijdag op RTL 8

Schitterende film The Social Network zie je vrijdag op RTL 8
Het bijzondere verhaal over het ontstaan van Facebook

Kijktip :

We kunnen ons tegenwoordig geen wereld zonder Facebook meer voorstellen, maar het sociale medium werd pas in 2003 geïntroduceerd. De onstaansgeschiedenis van Facebook - inclusief bijbehorende kinderziektes - zie je in de geweldige film The Social Network.

Het verhaal
Op een herfstavond in 2003 werkt Harvard-student Mark Zuckerberg aan een nieuw idee, samen met een aantal van zijn mede-programmeurs. Ze zijn nerds die met grote moeite een vriendin kunnen vinden, en samen proberen ze alle vrouwen van de universiteit samen te brengen op één medium. Het sociale netwerk dat hij uiteindelijk creëert verovert in een paar jaar de hele wereld, maar Zuckerberg wordt aangeklaagd door een tweeling die beweert dat hij het idee van hun heeft gestolen.

Zoveelste Fincher-topper
The Social Network is geregisseerd door David Fincher, die hiermee zijn zoveelste topfilm afleverde. Hij maakte eerder namelijk moderne klassiekers als Se7en, Fight Club en Zodiac. Deze film was één van zijn grootste successen: The Social Network won drie Oscars, en veel mensen zijn van mening dat de film ook de Oscar voor Beste Film had moeten winnen in plaats van The King's Speech. Het acteerwerk van Jesse Eisenberg in de Zuckerberg-rol is bovendien fenomenaal.

De film The Social Network (2010) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op vrijdag 27 september om 20.30 uur te zien op RTL 8.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Schitterende film The Social Network zie je vrijdag op RTL 8 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen