Docuserie Het Raadsel Rembrandt begint zaterdag op NPO 2

Docuserie Het Raadsel Rembrandt begint zaterdag op NPO 2
Het leven van Rembrandt van Rijn

Kijktip :

Dit jaar is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn, één van de grootste schilders die Nederland ooit gekend heeft, is overleden. Gedurende het hele jaar is er veel aandacht voor, onder meer in de vorm van de documentaireserie Het Raadsel Rembrandt, die zaterdag begint.

Legende
Rembrandt is over de hele wereld bekend als één van de iconen uit de Nederlandse geschiedenis. Veel mensen kennen zijn werk, maar wie was de man achter de legende? Onno Blom, de biograaf van Rembrandt, neemt de kijker mee op een reis in de voetsporen van de schilder om te ontdekken wie hij écht was. De tocht begint in Leiden, waar Blom een beeld schetst van een jonge molenaarszoon vol ambitie en dromen.

Wereld veroveren
De jonge Rembrandt is er al van overtuigt dat hij met zijn schilderwerk de wereld gaat veroveren. Blom reist vervolgens door naar Amsterdam, waar de meesterschilder veel van zijn grootste successen boekte. Het persoonlijke leven van Rembrandt was echter weerbarstig, en hij kreeg een aantal flinke tegenslagen te verwerken. In de vier wervelende afleveringen van Het Raadsel Rembrandt komt Blom tot een aantal verrassende ontdekkingen.

De documentaireserie Het Raadsel Rembrandt is vanaf zaterdag 28 september wekelijks om 21.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt vanaf dan elke aflevering van Het Raadsel Rembrandt terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV