RTL 7 zendt comedyklassieker Coming to America zaterdag uit

RTL 7 zendt comedyklassieker Coming to America zaterdag uit
Eddie Murphy in de vorm van zijn leven

Kijktip :

In de jaren tachtig was Eddie Murphy de koning van de Amerikaanse entertainmentindustrie. Hij speelde in een aantal grote blockbusters, had succes met zijn stand-up comedy en scoorde zelfs een grote hit (ken je 'Party All the Time' nog?). Zijn klassieker Coming to America zie je zaterdag op RTL 7.

Het verhaal
Eddie Murphy speelt Akeem, de kroonprins van Zamunda, een fictief Afrikaans koninkrijk. Hij is gewend aan ongekende luxe en kan zich alles permitteren: Akeem hoeft zelfs zijn eigen schoenen niet te strikken. Op 21-jarige leeftijd wordt hij voorgesteld aan zijn toekomstige bruid, maar het is al snel duidelijk dat zij niet de ware is. Daarom wil hij graag naar Amerika vertrekken, in de hoop daar zijn grote liefde te vinden. Daar doet hij zich voor als een arme sloeber, want hij wil een vrouw die met hem wil trouwen vanwege zijn persoonlijkheid.

Oscarwinnaar
Murphy leverde in de eighties de ene na de andere filmklassieker af: na 48 Hrs. (1982), Trading Places (1983), Beverly Hills Cop (1984) en Beverly Hills Cop II (1987) was Coming to America opnieuw een enorme bioscoophit, met een omzet van bijna 300 miljoen dollar. De film won zelfs een Oscar voor Beste Make-Up, want naast Akeem speelt Murphy nóg een aantal personages. Ook zijn co-hoofdrolspeler Arsenio Hall neemt meerdere karakters voor zijn rekening. Een heerlijke comedy.

De film Coming to America (1988) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op zaterdag 28 september om 20.00 uur te zien op RTL 7.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op RTL 7 zendt comedyklassieker Coming to America zaterdag uit of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV