Meesterlijke thriller Jaws zondag te zien op Veronica

Meesterlijke thriller Jaws zondag te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

In de zomer van 1975 zorgde Steven Spielbergs film Jaws voor een heuse 'zee-angst' onder bioscoopbezoekers. Na het zien van de horrorfilm over haaien durfden veel mensen het water niet meer in. Het was het begin van de zomerblockbuster, een trend die ook vandaag de dag nog zichtbaar is. Je ziet de film zondag op Veronica en je kunt Jaws streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Het is zomer en dat betekent een enorme stroom toeristen voor het Amerikaanse vakantie-eiland Amity. Dan vindt er echter een bloederige aanval door een enorme witte haai plaats. Politiechef Martin Brody (gespeeld door Roy Scheider) wil het strand afsluiten, maar de burgemeester is hier fel op tegen: hij is bang dat het alle toeristen weg zal jagen. Als er meer aanvallen plaatsvinden, besluit Brody het heft in eigen hand te nemen. Samen met een wetenschapper (Richard Dreyfuss) en een norse haaienjager (Robert Shaw) gaat hij op jacht.

Klassieker
Jaws behoort tegenwoordig tot de grote klassiekers van de jaren zeventig-cinema. Ondanks de vele belabberde vervolgen staat het origineel nog altijd fier overeind. Het verhaal mag dan simpel zijn, Steven Spielberg weet er het maximale uit te halen. Gelukkig kan hij ook terugvallen op de drie fantastische hoofdrolspelers, van wie de stugge Robert Shaw de show steelt. De special effects mogen misschien wat gedateerd aandoen, door de suggestie wordt de spanning enorm opgevoerd. En natuurlijk mag de legendarische muziek van John Williams niet onvermeld blijven.

Jaws (1975) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is op zondag 7 juni om 22.45 uur te zien op Veronica.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Meesterlijke thriller Jaws zondag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV