Sportdocumentaire The Fall zondag te zien op Canvas

Sportdocumentaire The Fall zondag te zien op Canvas
De vete tussen Mary Decker en Zola Budd

Kijktip :

Deze week vindt het WK Atletiek 2019 plaats in Doha, Qater, en dat is voor Canvas de reden om terug in de tijd te gaan. Om precies te zijn naar de Olympische Spelen van 1984, waar Mary Decker en Zola Budd op de 3000 meter hardlopen een enorme vete uitvochten.

Media
In 1984 was Mary Decker de wereldrecordhoudster op de 3000 meter, maar de Zuid-Afrikaanse tienerloopster Zola Budd bedreigde haar positie. Mary was de voorbeeldige Amerikaanse ster, terwijl Zola op blote voeten liep, opgejaagd door anti-Apartheidsdemonstranten. Hun rivaliteit werd verder aangewakkerd door de media, en de race groeide uit tot hét evenement van de Olympische Spelen van 1984.

Beroemde race
De race werd uiteindelijk één van de beroemdste in de geschiedenis van de Olympische Spelen. Zoals altijd verscheen Zola met blote voeten aan de start, klaar om de strijd aan te gaan met de gevestigde orde. Mary en Zola bevonden zich allebei in de kopgroep, maar toen gebeurde het: Mary, die achter Zola loopt, struikelt over de voeten van de Zuid-Afrikaanse en valt. 32 jaar later kijken de twee atletes terug op de gebeurtenis.

De sportdocumentaire The Fall is op zondag 29 september om 22.35 uur te zien op Canvas.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Sportdocumentaire The Fall zondag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV