Tweede Bourne-film The Bourne Supremacy zie je zondag op Veronica

Tweede Bourne-film The Bourne Supremacy zie je zondag op Veronica
Ook te streamen via Netflix

Kijktip :

Afgelopen zondag kon je van de eerste Bourne-film, The Bourne Identity, genieten op Veronica. Deze week is deel twee, The Bourne Supremacy, te zien op dezelfde zender. De moeilijkheiden voor Jason Bourne blijven aanhouden. Je kunt The Bourne Supremacy ook streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
Jason Bourne (gespeeld door Matt Damon) is samen met Marie Kreutz (Franka Potente) gevlucht. Twee jaar na de gebeurtenissen in de eerste film verblijven ze in het Indiase Goa. Bourne is nog steeds vastbesloten om zijn ex-werkgever Treadstone te straffen als ze hem niet met rust laten. Hoewel het bedrijf niet meer bestaat wil Bourne zich aan zijn belofte houden. Ondertussen wordt de moord op twee CIA-agenten hem in de schoenen geschoven, waarna een team een officiële klopjacht op hem begint, waardoor Bourne opnieuw naar vele landen reist.

Spetterend vervolg
The Bourne Supremacy is het spetterende vervolg op The Bourne Identity. De regie van Doug Liman is voor dit deel overgenomen door Paul Greengrass, die een waanzinnige film aflevert. Matt Damon is opnieuw in topvorm (zowel fysiek als qua acteerwerk) en weet de beweegredenen van Bourne temidden van alle actie altijd logisch over te brengen. In een bijrol doet de geweldige actrice Joan Allen haar intrede als Pamela Landy, de leider van het team dat achter Bourne aan zit.

The Bourne Supremacy (2004) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op zondag 22 maart om 20.00 uur te zien op Veronica.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV