Ontroerende honkbalfilm 42 vanavond te zien op SBS 9

Ontroerende honkbalfilm 42 vanavond te zien op SBS 9
Het waargebeurde verhaal van Jackie Robinson

Kijktip :

Hollywood vindt het altijd een feest om de sporthelden van Amerika te eren. Dat levert vaak nogal sentimentele films op, en 42 bevat her en der ook van die momenten. Niettemin is het een prachtige, ontroerende film, die je vanavond (29 september) kunt zien op SBS 9.

Het verhaal
Vlak na het einde van de Tweede Wereldoorlog is het nog altijd uit den boze om Afro-Amerikanen op te nemen in de teams die uitkomen in de Major League Baseball. De innovatieve honkbalmanager Branch Rickey (gespeeld door Harrison Ford), die de leiding heeft over de Brooklyn Dodgers, gaat echter dwars tegen de stroom in: hij wil de sensationele Jackie Robinson (Chadwick Boseman) toevoegen aan de selectie. Het stuit op tal van tegenstanders, en Jackie zelf komt ook in gevaar, maar het duo zet door.

Legende
Zoals gezegd is Amerika een uitblinker in het eren van zijn sporthelden. Jackie Robinson was een pionier, en Branch Rickey verdient net zo veel eer. Hun verhaal levert een prachtige film op, waarin vooral Chadwick Boseman (Black Panther) de sterren van de hemel speelt. Ook Harrison Ford kan heerlijk opgaan in de rol van de stugge, norse Branch Rickey, die het hart op de goede plek heeft. De prachtige aankleding en adrenalineverhogende honkbalscènes doen de rest.

De film 42 (2013) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op zondag 29 september om 20.30 uur te zien op SBS 9.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Ontroerende honkbalfilm 42 vanavond te zien op SBS 9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV