NPO 2 zendt documentaire Goede buren maandagavond uit

NPO 2 zendt documentaire Goede buren maandagavond uit
Ada en Wilma schieten eenzame ouderen te hulp

Kijktip :

Gerard Joling en Gordon hadden jarenlang veel succes met hun programma's waarin ze ouderen een leuke tijd probeerden te bezorgen. Maar hoe zit het nu eigenlijk met de eenzame ouderen? In de documentaire Goede buren is te zien hoe twee vrouwen de eenzaamheid proberen te verlichten.

Schokkende ontdekking
In 2013 deed de politie in Rotterdam een schokkende ontdekking. "De vergeten vrouw" Bep de Bruin werd dood aangetroffen in haar woning. Dat gebeurt wel vaker, zul je zeggen; het schokkende is echter dat Bep al tien jaar dood was. Daarom besluit de gemeente dat er maatregelen getroffen moeten worden. Er wordt begonnen met een campagne tegen de eenzaamheid.

Hulp
De vrouwen Ada (59) en Wilma (70) twijfelen geen moment en ze melden zich aan als vrijwilligers. Ze brengen een bezoekje aan vele oudere mensen, op zoek naar bejaarden die wellicht wel wat hulp kunnen gebruiken. Kunnen ze mensen uit hun eenzaamheid bevrijden? En waar ligt de complexe grens tussen 'zorgen voor' en 'bemoeien met'?

De documentaire Goede buren is op maandag 30 september om 21.00 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Goede buren terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op NPO 2 zendt documentaire Goede buren maandagavond uit of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV