Vanavond op tv: Nationale finale Junior Songfestival & Het Raadsel Rembrandt

Vanavond op tv: Nationale finale Junior Songfestival & Het Raadsel Rembrandt
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 28 september

Kijktip :

Vanavond wordt tijdens een grote liveshow bekend wie Nederland mag gaan vertegenwoordigen tijdens het Junior Songfestival in Polen. Ook gaan de documentaireserie Het Raadsel Rembrandt en de Zweedse misdaadserie The Hunters van start. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 28 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Nationale finale Junior Songfestival

NPO 3
19:25 uur

In deze liveshow wordt bepaald wie Nederland gaat vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival in Polen.

Jury
Vier acts worden beoordeeld door de kijkers thuis, een professionele kinderjury en een vakjury, die dit jaar bestaat uit Kaj van der Voort, Tabitha en Edsilia Rombley.

Show
De finalisten hebben maandenlang gerepeteerd om met hun eigen nummer een fantastische show neer te zetten. De presentatie ligt in handen van Romy Monteiro en Buddy Vedder.

Finalisten
De finalisten van het Junior Songfestival 2019 zijn:

  • De groep MOVES: Max (13), Luuk (12), Miencke (12) en Tess (14)
  • De meidengroep 6Times: Gioia (12), Roxy (14), Idaila (14), Amy (13), Noa (14) en Yosina (12)
  • Mannes (13)
  • Matheu (13)

Terug: My Big Fat Fabulous Life

TLC
21:00 uur

Het nieuwe seizoen van My Big Fat Fabulous Life zit vol verrassende ontwikkelingen. Seizoen 5 is de komende zaterdagen om 21:00 uur te zien op TLC.

Verslaafd
Vorig jaar stond het leven van de zwaarlijvige danseres Whitney al op haar kop toen ze erachter kwam dat haar goede vriend en huisgenoot Buddy verslaafd was aan de coke en opgenomen werd in een kliniek.

Nieuwe liefde
Whitney kreeg een nieuwe huisgenoot (Tal) en hoorde vervolgens ook nog dat Buddy een nieuwe liefde had gevonden, waardoor hij het uitmaakte met zijn vriendin Heather, die ook een goede vriendin is van Whitney. Maar het nieuwe seizoen heeft nog meer verrassingen in petto.

Intiem
Omdat Whitney Buddy mist, besluit ze hem op te zoeken in zijn huis in Washington DC waar hij inmiddels woont, nu hij al tien maanden clean is. Het leidt tot een vrolijk weerzien dat misschien iets te vrolijk wordt als er een intiem moment tussen de twee vrienden voorvalt...

Nieuw: Het Raadsel Rembrandt

NPO 2
21:05 uur

Vanavond start de vierdelige documentaireserie Het Raadsel Rembrandt over het persoonlijke leven van de in Leiden geboren meesterschilder Rembrandt van Rijn. Elke zaterdag om 21:10 uur op NPO 2.

Wereldmerk
Rembrandt is een wereldmerk: zijn werk is bekend van Timboektoe tot Tokio. Maar wie was de man achter de legende? Onno Blom, biograaf van Rembrandt, reist in zijn voetspoor om te ontdekken wie de meesterschilder écht was.

Ambitie en dromen
In Leiden schetst Onno het beeld van een jonge molenaarszoon vol ambitie en dromen, die ervan overtuigd is dat hij als schilder de wereld zal veroveren. In Amsterdam bezoekt Onno de plekken waar Rembrandt zijn grootste successen boekte, maar ook flinke tegenslagen te verwerken kreeg in zijn persoonlijke leven.

Verrassende ontdekkingen
In een poging hetzelfde te ervaren en beleven als de grote schilder komt Onno in vier wervelende afleveringen tot verrassende ontdekkingen. Hij gaat op zoek naar het raadsel Rembrandt.

Nieuw: The Hunters

Canvas
21:35 uur

De komende drie zaterdagen is de Zweedse misdaadreeks The Hunters wekelijks met dubbele afleveringen vanaf ongeveer 21:30 uur te zien op de Vlaamse zender Canvas.

Moordonderzoek
The Hunters gaat over Erik Bäckström, een voormalige rechercheur uit Stockholm die teruggetrokken leeft in de bossen, maar tegen wil en dank betrokken raakt bij een moordonderzoek. De serie is een vervolg op de speelfilms uit 1996 en 2011.

Aanval
Wanneer mijnbouwaannemer Markus Lindmark wordt aangevallen, vermoedelijk door een militante milieuactivist, doet hij een beroep op voormalig politieagent Erik Bäckström om hem te helpen bij het vinden van de dader. Ook Eriks neef Peter is bij de zaak betrokken, maar dan als agent in opleiding.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV