Vanavond op tv: Onze Boerderij met Steffi, Goodwill Dumping en meer

Vanavond op tv: Onze Boerderij met Steffi, Goodwill Dumping en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 29 september

Kijktip :

Onze Boerderij is vanavond weer te zien, deze keer gaat Yvon Jaspers onder meer op bezoek bij Steffi, een oude bekende van Boer Zoekt Vrouw. Ook zijn er meerdere interessante documentaires te zien. Goodwill Dumping over afgedankte kleding, The Fall over twee grote rivalen uit de atletiekwereld. En Tegenlicht vertelt deze keer het verhaal over de invloed van de ogenschijnlijk grenzeloze wereld op onze samenleving. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 29 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Onze Boerderij: boerin Steffi

NPO 1
20:25 uur

In deze aflevering van Onze Boerderij gaat Yvon Jaspers op bezoek bij Steffi, bekend van haar deelname aan Boer Zoekt Vrouw. Eerder runde ze met haar ouders een varkensbedrijf, en de varkenspest die in 1997 uitbrak heeft dan ook veel indruk gemaakt. Inmiddels hebben ze een eigen paardenbedrijf en Steffi vindt het heerlijk om met de jonge veulens te werken. Ook gaat Yvon langs bij Annechien, die een tweesterren Beter Leven-varkensstal heeft opgezet. En de presentatrice bezoekt een groot feest in de Achterhoek, waar het eerste echte ossenvlees van het ossen-oppas-plan van Yvons vriendin Suzanne wordt geserveerd


Tegenlicht: Overleven in de chaos

NPO 2
21:05 uur

Tegenlicht focust vanavond op het effect van de schijnbaar grenzeloze wereld op de samenleving. De wereld staat tegenwoordig bol van de prikkels, ingewikkelde informatie en alternatieve waarheden. In Tegenlicht is te zien wat deze verschijnselen doen met onze geestelijke toestand en samenleving. De wereld was nog niet eerder zo veilig, maar toch heerst er angst. Depressiviteit en eenzaamheid komen steeds vaker voor, terwijl het nu juist eenvoudig is om met anderen in contact te komen. Ook wordt onderzocht waarom de leefbaarheid van de aarde niet door iedereen als noodzaak wordt gezien.


Docu: The Fall

Canvas
22:35 uur

Deze sportdocumentaire The Fall gaat over het Amerikaanse atletiektalent en voormalig wereldrecordhoudster Mary Decker en de controversiële Zuid-Afrikaanse tienerloopster Zola Budd. Zij waren grote rivalen en tegenpolen op de middellange afstand. Mary was de voorbeeldige ster van het Amerikaanse langeafstandslopen en lieveling van de pers. Terwijl Zola op blote voeten liep en werd geboycot wegens haar voorkeur voor apartheidspolitiek. Op de Olympische Spelen van 1984 was de 3000 meter het grote event waar iedereen naar uitkeek, de strijd tussen de twee grote rivalen. 32 jaar later delen Mary Decker en Zola Budd in deze documentaire hun verhaal.


Docu: Goodwill Dumping

NPO 3
23:30 uur

De korte documentaire Goodwill Dumping gaat over de reis die onze afgedankte kleding maakt. Het laat zien wat er gebeurt vanaf het moment dat deze kledingstukken in de kledingcontainer belanden en de grote reis begint. Het laat zien hoe groots deze organisatie van de liefdadigheidsinstellingen die hiermee te maken hebben daadwerkelijk is. Het dumpen van kleding in een dergelijke container kan namelijk grote gevolgen hebben voor het land waar het uiteindelijk terecht komt.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Onze Boerderij met Steffi, Goodwill Dumping en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV