Geweldige serie Feud: Bette and Joan begint dinsdag op Fox

Geweldige serie Feud: Bette and Joan begint dinsdag op Fox
De strijd tussen actrices Bette Davis en Joan Crawford

Kijktip :

Voor veel jonge filmliefhebbers zijn het al lang vergeten sterren uit het Gouden Tijdperk van Hollywood: Bette Davis en Joan Crawford. De twee kemphanen werkten samen in de film What Ever Happened to Baby Jane?, en Fox maakte daar een schitterende serie over.

Terug in de tijd
We gaan in de serie ver terug in de tijd, naar het jaar 1962. Acteerveteraan Joan Crawford beseft dat er geen goede rollen meer worden geschreven voor vrouwen van haar leeftijd, maar dan stuit ze op Henry Farrells roman What Ever Happened to Baby Jane? Ze ruikt haar kans en overtuigt regisseur Robert Aldrich om het boek te verfilmen, maar ze heeft wel de sterrenstatus en het talent van haar rivale Bette Davis nodig om de film tot een succes te maken.

Klassieker
Dat lukt uiteindelijk met verve: What Ever Happened to Baby Jane? staat tegenwoordig te boek als een klassieker, waarin Davis en Crawford het uiterste van elkaar vragen. Alleen Davis werd genomineerd voor een Oscar, maar haar tegenspeelster had ook zeker een nominatie verdiend. Hoe het er achter de schermen aan toe ging, zie je in de schitterende serie Feud: Bette and Joan. Dat de dames elkaar niet konden luchten of zien wordt hierin pijnlijk duidelijk.

Topactrices
Voor de rollen van twee Hollywoodlegendes ben je als producent en regisseur bijna verplicht om terug te vallen op twee van de beste actrices van een andere generatie, en dat is de makers gelukt. Oscarwinnaar Susan Sarandon (Thelma & Louise, The Client, Dead Man Walking) vertolkt de rol van Bette Davis en Jessica Lange (Tootsie, Big Fish, American Horror Story) speelt Joan Crawford. Dit keer werden beide actrices wél genomineerd, maar dan voor Emmy.

De serie Feud: Bette and Joan is vanaf dinsdag 1 oktober wekelijks met een dubbele aflevering om 20.00 uur te zien op Fox.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Geweldige serie Feud: Bette and Joan begint dinsdag op Fox of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV