Fantastische western True Grit vrijdag 17 september te zien op Spike

Fantastische western True Grit vrijdag 17 september te zien op Spike
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Het komt niet vaak voor: een remake die beter is dan het origineel. Op vrijdag 17 september kun je één van de weinige voorbeelden zien op Spike: True Grit. Het origineel, waarvoor John Wayne in 1969 een Oscar won, was prima, maar de gebroeders Coen maken het nét iets beter. Je kunt True Grit streamen via onder meer Amazon Prime en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal Spike te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
De veertienjarige Mattie Ross ziet hoe haar vader op brute wijze wordt vermoord door de ijskoude Tom Chaney. Ze zint op wraak en roept daarvoor de hulp in van de agressieve zuiplap Rooster Cogburn, een U.S. Marshal. Rooster laat zich overhalen en begint met flinke tegenzin aan de achtervolging. Er zijn echter meer kapers op de kust: de bounty hunter LaBoeuf wil hem meenemen naar Texas vanwege een andere moord.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
True Grit was in 2010 een enorm succes, en sleepte maar liefst tien Oscarnominaties in de wacht. Daarbij zaten onder meer nominaties voor Beste Film, Beste Regie, Beste Acteur en Beste Vrouwelijke Bijrol. De film bevat alles wat je van een productie van de gebroeders Coen verwacht: humor en drama, prachtig camerawerk (van hun vaste cinematograaf Roger Deakins), een geweldige aankleding en een prettig tempo. Met andere woorden, een film die je gezien moet hebben.

Cast
Naast Jeff Bridges (Hell or High Water) en Matt Damon (Ford v Ferrari) zijn ook Hailee Steinfeld (Bumblebee) en Josh Brolin (Avengers: Endgame) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door de gebroeders Coen (The Big Lebowski).

De film True Grit (2010) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is vrijdag 17 september om 20.30 uur te zien op Spike. Genre: western. Speelduur: 110 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Fantastische western True Grit vrijdag 17 september te zien op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV