De briljante western True Grit zie je dinsdag op Spike

De briljante western True Grit zie je dinsdag op Spike
Ook te streamen via iTunes en Pathé Thuis

Kijktip :

Het komt niet vaak voor: een remake die beter is dan het origineel. Op dinsdag 19 mei kun je één van de weinige voorbeelden zien op Spike: True Grit. Het origineel, waarvoor John Wayne in 1969 een Oscar won, was prima, maar de gebroeders Coen maken het nét iets beter. Je kunt de film ook streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
De veertienjarige Mattie Ross (gespeeld door Hailee Steinfeld) ziet hoe haar vader op brute wijze wordt vermoord door de ijskoude Tom Chaney (Josh Brolin). Ze zint op wraak en roept daarvoor de hulp in van de agressieve zuiplap Rooster Cogburn (Jeff Bridges), een U.S. Marshal. Rooster laat zich overhalen en begint met flinke tegenzin aan de achtervolging. Er zijn echter meer kapers op de kust: de bounty hunter LaBoeuf (Matt Damon) wil hem meenemen naar Texas vanwege een andere moord.

Enorm succes
True Grit was in 2010 een enorm succes, en sleepte maar liefst tien Oscarnominaties in de wacht. Daarbij zaten onder meer nominaties voor Beste Film, Beste Regie, Beste Acteur (Bridges) en Beste Vrouwelijke Bijrol (Steinfeld). De film bevat alles wat je van een productie van de gebroeders Coen verwacht: humor en drama, prachtig camerawerk (van hun vaste cinematograaf Roger Deakins), een geweldige aankleding en een prettig tempo. Met andere woorden, een film die je gezien moet hebben.

De film True Grit (2010) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op dinsdag 19 mei om 22.30 uur te zien op Spike. Lees hier waar je Spike kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op De briljante western True Grit zie je dinsdag op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV