Heftige documentaire Mijn broer en ik donderdag te zien op NPO 3

Heftige documentaire Mijn broer en ik donderdag te zien op NPO 3
Boos op broer die zich tot islam bekeerde

Kijktip :

Filmmaakster Xena Maria Evers richt in de heftige documentaire Mijn broer en ik de camera op zichzelf. Xena ziet zichzelf als een feministische, progressieve en ruimdenkende vrouw, maar ze kan het niet accepteren dat haar broer zich heeft bekeerd tot de islam.

Problemen met religie
Dat komt voort uit de opvoeding van Xena, die heeft geleerd dat vrijwel alle religies - ook de islam - gelijk staan aan kwalijke denkbeelden: discriminatie van homoseksuelen en vrouwenonderdrukking bijvoorbeeld. Ook wordt religie vaak beschouwd als de veroorzaker van oorlogen. Het zorgde voor een afstand tusen Xena en haar broer, maar nu wil ze toch een poging doen om hem te begrijpen.

Spannende tocht
Dat is het begin van een spannende tocht binnen een religie die Xena vreemd is en haar soms zelfs angst aanjaagt door de extreme denkbeelden, die lijnrecht tegenover de hare staan. Toch is haar broer gelukkig als moslim, en daarom dwingt Xena zichzelf om met hem in gesprek te gaan. Ze probeert zonder (voor)oordelen naar zijn nieuwe leven te kijken.

De documentaire Mijn broer en ik is op donderdag 3 oktober om 20.55 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna de documentaire Mijn broer en ik terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Heftige documentaire Mijn broer en ik donderdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen