Indrukwekkende film Race vanavond te zien op NPO 3

Indrukwekkende film Race vanavond te zien op NPO 3
Het bijzondere verhaal van Jesse Owens

Kijktip :

Het WK Atletiek is nog in volle gang, en dat het een sport is waarin veel bijzondere, waargebeurde verhalen worden geschreven, blijkt uit de film Race. Deze film gaat over de zwarte Amerikaanse atleet Jesse Owens, die in 1936 wereldberoemd werd met zijn prestaties.

Het verhaal
Jesse Owens (gespeeld door Stephan James) is een bijzonder talentvolle Afro-Amerikaanse atleet, die hoopt ooit de Olympische Spelen te bereiken - en misschien zelfs een medaille te winnen. Hij heeft het echter niet makkelijk: in de Verenigde Staten is racisme in de jaren dertig meer regel dan uitzondering. Langzaam begint hij op te vallen met zijn sportprestaties, en uiteindelijk schopt hij het zelfs tot de Spelen van 1936 - in Berlijn, tijdens het nazi-regime van Adolf Hitler. Daar wint Owens vier gouden medailles, waarmee hij de 'arische sporters' van Hitler de loef afsteekt.

Unieke prestatie
De vier gouden medailles die de Afro-Amerikaanse Owens in 1936 won, zijn onderdeel van een unieke prestatie - zeker als je in ogenschouw neemt hoe moeilijk zwarte sporters het destijds hadden. Owens wordt prachtig neergezet door Stephan James (If Beale Street Could Talk), en hij krijgt hulp van een aantal uitstekende bijrolspelers, onder wie de legendarische acteurs Jeremy Irons en William Hurt, een uitstekende Jason Sudeikis en onze eigen Carice van Houten als de Duitse documentairefilmer Leni Riefenstahl.

De film Race (2016) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op vrijdag 4 oktober om 21.45 uur te zien op NPO 3.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Indrukwekkende film Race vanavond te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV