Vanavond op tv: Slovenië - Nederland (EK kwalificatie), uitreiking Gouden Kalveren en meer

Vanavond op tv: Slovenië - Nederland (EK kwalificatie), uitreiking Gouden Kalveren en meer
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 4 oktober

Kijktip :

Vanavond gaat de EK-kwalificatie voor de Oranjeleeuwinnen verder. Na een uitstekende start hopen ze ook Slovenië over de knie te leggen. Verder onder meer een speciale uitzending van Ivo Niehe's TV Show bij het Gala van het Gouden Kalf. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 4 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Slovenië - Nederland (EK-kwalificatie)

Veronica
18:30 uur

Verliezend WK-finalist Nederland begon met veel aanzien aan de kwalificatiereeks, en heeft de verwachtingen in weten te lossen. In de eerste twee wedstrijden werd gewonnen van Estland en Turkije, en de doelcijfers na die twee duels zijn indrukwekkend: tien voor, nul tegen. Zal de wedstrijd tegen Slovenië ook winnend worden afgesloten? Nederland mist in ieder geval Lieke Martens, Jackie Groenen en Shanice van de Sanden. De wedstrijd begint om 19:00 uur.


Slot: Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen

NPO 2
21:05 uur

Vanavond is de laatste aflevering van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen te zien op NPO 2. Hierin neemt presentator Hans Goedkoop je mee naar de roerige periode tussen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. In de laatste aflevering blijkt dat er na het einde van de Eerste Wereldoorlog een revolutie dreigde in Nederland: er komen steeds meer dienstweigeraars en antimilitaristen. Met de toenemende internationale spanningen in de jaren dertig zwakt die dreiging weer af.


Nieuw: Paradise City

Canvas
21:20 uur

Op Canvas begint vanavond de nieuwe documentairereeks Paradise City. Hierin gaat Mario Goossens, de drummer van de Vlaamse band Triggerfinger ('I Follow Rivers'), op zoek naar de kracht van muziek. Hiervoor reist hij naar zes steden die getroffen zijn door natuurlijke of menselijke ellende. In de eerste aflevering reist Goossens naar Port-au-Prince, de hoofdstad van Haïti. Dat eiland werd in 2010 getroffen door een enorme aardbeving.


Live: Gala van het Gouden Kalf 2019

NPO 1
21:25 uur

Vanavond staat er een speciale aflevering van Ivo Niehe's TV Show op het programma. Hij is namelijk te gast bij het Gala van het Gouden Kalf 2019. Dit is traditioneel de afsluiting van het Nederlands Filmfestival in Utrecht, waar de Gouden Kalveren worden uitgereikt - het Nederlandse equivalent van de Oscars. Niehe spreekt met onder anderen Carice van Houten, Halina Reijn, Monic Hendrickx en Jeroen Spitzenberger.


Special: Ed Stafford: Man Woman Child Wild

Discovery
21:30 uur

Ook op Discovery Channel is vanavond een 'special' te zien, maar van een hele andere aard dan Ivo Niehe's TV Show. In de special Ed Stafford: Man Woman Child Wild wordt avonturier Ed op een onbewoond eiland gedropt. Dit keer doet hij het niet alleen (wat normaal gesproken het geval is in zijn programma's), maar probeert hij te overleven met zijn vrouw Laura en hun zoontje. Gelukkig heeft Laura ook de nodige ervaring op het gebied van overleven in de wildernis.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Slovenië - Nederland (EK kwalificatie), uitreiking Gouden Kalveren en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV