Imposante film The Impossible zie je vanavond op Veronica

Imposante film The Impossible zie je vanavond op Veronica
De impact van de tsunami van 2004

Kijktip :

De wereld werd op tweede kerstdag 2004 opgeschrikt door een enorme tsunami, die in vrijwel geheel Zuidoost-Azië levens eiste. Uiteindelijk kostte de ramp aan bijna 230.000 mensen het leven. De indrukwekkende film The Impossible vertelt één van de waargebeurde verhalen van toen.

Het verhaal
In de winter van 2004 viert een Brits gezin een heerlijke vakantie in Thailand. Moeder Maria, vader Henry en de drie zonen Lucas, Thomas en Simon hebben er de tijd van hun leven. Dan slaat het noodlot toe: op 26 december overspoelt een enorme tsunami het land. Maria raakt gewond en wordt samen met Lucas gescheiden van de andere drie gezinsleden. Het is het begin van een gruwelijke tocht door een verwoest Thailand. Kunnen de familieleden elkaar ooit nog terug vinden?

Indrukwekkend
In veel rampenfilms draait het om de special effects en hebben we te maken met pure fictie, maar het indrukwekkende The Impossible tapt uit een ander vaatje. Het feit dat het verhaal waargebeurd is zorgt voor koude rillingen. Dat doet echter niets af aan de indrukwekkende, uit de computer getoverde vloedgolf, die je daadwerkelijk angst aanjaagt. Gelukkig is het acteerwerk ook van de bovenste plank: Naomi Watts (die Maria speelt) werd genomineerd voor een Oscar en een Golden Globe, maar ook een jonge Tom Holland, die later Spider-Man zou gaan spelen, maakt indruk.

De film The Impossible (2012) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op zaterdag 5 oktober om 20.30 uur te zien op Veronica.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV