Documentaire Turn! onthult het meedogenloze regime van topsportkinderen

Documentaire Turn! onthult het meedogenloze regime van topsportkinderen
Maandag te zien op NPO 2

Kijktip :

Topsportkinderen staan vaak onder grote druk - fanatieke trainers, veeleisende ouders en de verplichtingen op school zorgen voor een cocktail van stress en spanning. De documentaire Turn! geeft je een inkijkje in het leven van een topsportkind.

Talent
Het begint voor een topsportkind vaak met talent, maar algauw komt hier een intensieve training bij kijken. Dit levert ook voor de ouders fikse dilemma's op: wat doe je als kind sporttalent blijkt te hebben en al op zeer jonge leeftijd wordt opgeslokt in een wereld van spanningen, teleurstellingen en hoge verwachtingen?

Openhartig portret
In Turn! wordt een openhartig beeld geschetst van de moeilijke keuzes die topsportouders vaak moeten maken. Ook stelt de film vragen over opvoeding en de maatschappij waarin we leven. Want met welke (onredelijke) verwachtingen zadelen we onze kinderen eigenlijk op? Kun je wel weten wat op zowel de korte als de lange termijn het beste is voor je kind?

De documentaire Turn! is op maandag 7 oktober om 20.55 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Turn! terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Turn! onthult het meedogenloze regime van topsportkinderen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV