Eerste Potter-film Harry Potter and the Philosopher's Stone vanavond te zien op Net 5

Eerste Potter-film Harry Potter and the Philosopher's Stone vanavond te zien op Net 5
Het grote avontuur gaat van start

Kijktip :

In 1997 kwam er een boekje op de markt met de titel Harry Potter en de Steen der Wijzen. Het sloeg in als een bom, en de Harry Potter-serie (geschreven door J.K. Rowling) groeide uit tot een wereldwijd fenomeen. Vanavond is de eerste film, Harry Potter and the Philosopher's Stone te zien op Net 5.

Het verhaal
Harry Potter (gespeeld door Daniel Radcliffe) is elf jaar en leidt een ongelukkig bestaan bij zijn oom en tante. Op een dag komt er een grote vriendelijke reus bij de familie langs, die Harry vertelt dat hij een tovenaar is. Harry gaat naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus, waar hij alles leert over spreuken, toverdranken en de tovenaarssport Zwerkbal. Samen met zijn vrienden ontdekt hij echter ook een duister geheim: diep onder de school ligt een magische steen verborgen, die Harry's aartsvijand Voldemort maar wat graag in handen krijgt.

Blockbuster
Na de successen van de Harry Potter-boeken mocht het geen verrassing heten dat ook de films enorme blockbusters werden. De magische wereld wordt prachtig opgeroepen door regisseur Chris Columbus, maar door zijn hand zijn de eerste twee films nog wel wat kinderlijk en niet zo duister als latere delen. Niettemin is het genieten, zeker voor de echte fans. Ook andere filmliefhebbers komen aan hun trekken door de indrukwekkende cast: Maggie Smith, Alan Rickman, Julie Walters, Richard Harris, John Hurt en John Cleese, om er maar een paar te noemen.

De film Harry Potter and the Philosopher's Stone (2001) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op maandag 7 oktober om 20.30 uur te zien op Net 5.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Eerste Potter-film Harry Potter and the Philosopher's Stone vanavond te zien op Net 5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV