Netflix-recensie: In The Tall Grass van horrorschrijver Stephen King

Netflix-recensie: In The Tall Grass van horrorschrijver Stephen King
Acteur Patrick Wilson vast in duister doolhof

Film :

Vanaf vrijdag 4 oktober is de nieuwe horrorfilm In the Tall Grass te zien op Netflix. Deze film is gebaseerd op een novelle van Stephen King en zijn zoon Joe Hill. De verwachtingen zijn hoog, zeker als begenadigd horroracteur Patrick Wilson (bekend van The Conjuring en Insidious) wordt gecast. Maar is dit genoeg voor succes? Lees hier de Netflix-recensie van In the Tall Grass.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Claustrofobische grasvelden
De hoogzwangere Becky (Laysla de Oliveira) en haar broer Cal (Avery Whitted) reizen per auto naar San Diego. Ze hebben nog zo’n 2500 kilometer te gaan en pauzeren onderweg bij een kerk aan de rand van een oerwoud van deinend hoog gras in Kansas. Plotseling horen ze een kind schreeuwen om hulp.

Patrick Wilson in de film In the Tall Grass

Beoordeling van Gids.tv
De vraag is natuurlijk: hoelang kan een film boeien met hoge grasvelden als decor? Claustrofobisch is het zeker, het gras lijkt te leven en het werkt bijna hypnotiserend. De cast is prima, niet spectaculair maar wel in orde. Het jonge acteurtje Will Buie Jr. laat zijn acteer-skills verrassend goed zien. Een groot pluspunt: Regisseur Vincenzo Natali een meester is als het gaat om het visualiseren van de waanzin die zich meester maakt van diegenen die de stemmen uit het hoge gras niet kunnen weerstaan. Uiteindelijk schieten toch de omgeving (heel veel gras uiteraard), het verhaal en de elementen van horror ernstig tekort, met als gevolg een IMDb-score van 5,8. En dat is toch een lichte tegenvaller.

Cast
Naast Patrick Wilson (Annabelle Comes Home) en Laysla De Oliveira (The Gifted) is ook Will Buie Jr. (Modern Family) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Vincenzo Natali (Splice).

In the Tall Grass is vanaf 4 oktober 2019 te zien op Netflix. Genre: Horror, Thriller. Tijdsduur: 101 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV