Tijl in het voetspoor van Bach begint dinsdag op NPO 2

Tijl in het voetspoor van Bach begint dinsdag op NPO 2
Tijl Beckand bewandelt dezelfde route als de beroemde componist

Kijktip :

Tijl Beckand kennen we als één van de Lama's en als presentator van diverse programma's, zoals Dancing with the Stars. De grappenmaker heeft echter ook een enorme liefde voor klassieke muziek, en zijn nieuwe programma is gewijd aan Johann Sebastian Bach.

Voettocht
In Tijl in het voetspoor van Bach bewandelt Beckand de voettocht die de destijds 20-jarige Bach in 1709 maakte. Ook gaat hij op zoek naar het wonderlijke verhaal dat achter deze tocht schuilging. En het was niet zomaar een wandelingetje: Bach vroeg vier weken vrij bij zijn werkgever, de Neue Kirche in Arnstadt, om zijn grootste idool een keer live te horen.

Buxtehude
Dat idool was de componist en organist Dietrich Buxtehude, die op dat moment werkzaam was in de Noord-Duitse stad Lübeck. Dat betekende dat Bach zo'n vierhonderd kilometer al wandelend moest afleggen. Uiteindelijk bleef Bach maar liefst zestien weken weg, en deze zestien weken waren zowel op persoonlijk als muzikaal vlak van grote invloed op de jonge componist. Beckand gaat op zoek naar de mooiste verhalen langs de route.

Het nieuwe programma Tijl in het voetspoor van Bach is vanaf dinsdag 8 oktober vier dinsdagen om 21.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt vanaf dan elke aflevering van Tijl in het voetspoor van Bach terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Tijl in het voetspoor van Bach begint dinsdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV